БНБ и ДАНС подписаха инструкция за взаимодействие

  • 14 август 2015 17:07

  • 1372
  • 0
БНБ и ДАНС подписаха инструкция за взаимодействие
©

Българската народна банка /БНБ/ и Държавната агенция "Национална сигурност" /ДАНС/ днес подписаха инструкция за взаимодействие, съобщиха от БНБ.

Инструкцията е основана на чл. 3, ал. 3 от Закона за ДАНС и чл. 35, ал. 2 от Правилника за прилагане на Закона за ДАНС.

В рамките на съвместната инструкция, която не представлява публичен документ, двете институции ще си взаимодействат в противодействие и превенция срещу изпирането на пари, в превенция срещу финансирането на тероризма и за предотвратяване и разкриване на посегателства, свързани с икономическата и финансовата сигурност на България.

Взаимодействието ще се осъществява под формата на съвместни проверки, обмен на информация, експертна и техническа помощ и други методи в рамките на компетентностите на БНБ и ДАНС.

Предвижда се също организирането на съвместни курсове и семинари. Новите правила и процедури за взаимодействието между БНБ и ДАНС представляват първа стъпка в създаването на нова институционална рамка за оперативно сътрудничество между БНБ и други публични институции.

Повишаването на ефективността при взаимодействието на БНБ с публичните институции и държавните органи в страната съответства на обявените от управителя на БНБ приоритети за управлението и институционалното развитие на Централната банка, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1372 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини