Гроздан Караджов: Участниците в гонките си позволяват подобни своеволия заради беззаконността

  • 14 август 2015 11:28

  • 2990
  • 6
Гроздан Караджов: Участниците в гонките си позволяват подобни своеволия заради беззаконността
© Булфото

Имаме законодателство, което покрива почти всички елементи на безопасността на движенията по пътищата. Тези гонки не са обхванати в закона, но самото присъствие около банкета на пътя на хора, които се надбягват с висока скорост – това са все нарушения, за които е можело да се съставят актове. Това каза пред БНР Гроздан Караджов – председател на Комисията по транспорт в Народното събрание.

Той коментира и последните идеи за законодателни инициативи, за да бъде спряна войната по пътищата. Когато се случи такъв тежък инцидент, ние започваме трескаво да търсим отговорите, а те се намират в законодателството. В голяма степен наистина липсва организация и начин, към който те да се прилагат строго към абсолютно всички нарушители, особено като става за такъв тип организирани мероприятия, т.нар. "гонки", заяви депутатът.

Според Караджов трябва да се потърси отговорност от длъжностите лица на полицията в Лесидрен, които не са предприели мерки, след като е бил подаден сигнал от кмета на селото. Ако полицията разполага с доверието на хората, те са щели от някого да научат, да разберат, че предстои гонка. Тогава е можело да се арестуват организаторите, макар без мотиви. Само за съмнението, че такова престъпление може да бъде извършено, са можели да арестуват организаторите, подчерта той.

Караджов коментира, че в готвения нов пакет от промени в няколко закона, които да спрат системните нарушители в пътя, трябва да намери място и криминализирането на тези, които вземат участие в тези гонки. Започналата през месец юли инициатива за промени в серия от закони има за цел да спре системните нарушители на пътя. Само беззаконността е това, което кара всички тях да си позволяват подобни своеволия, категоричен е депутатът.

Очаква се през септември този законопроект да влезе в Комисията в Народното събрание.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2990 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.08.16 | 21:17

6
Грозде,нали ти и такива като теб сте виновни за това?

2015.08.16 | 21:17

5
Винаги ,смрадта идва от към главата !
Пламен

2015.08.16 | 21:17

4
"Тогава е можело да се арестуват организаторите, макар без мотиви. Само за съмнението, че такова престъпление може да бъде извършено, са можели да арестуват организаторите, подчерта той." Този кавал някога арестувал ли е човек и знае ли кои са законовите основания за това ? Всички сте големи ербапи, ама като трябва да застанете зад някого, който си върши работата, се криете като мишки.
рокобоко

2015.08.15 | 23:49

2
Ей боклук, стига с тия законови основания бе боклук. Винаги могат да ги привикат, могат да им връчат предупреждение и още много неща могат да се направят.

2015.08.16 | 21:16

3
тоя пак ги приказва врели-некипели , но такова му мисленето и възпитанието , на милиционерския башибозук дай закони за грабеж и се наслаждават на мъките Народни

2015.08.15 | 22:25

1
То са ясни причините пияни шофьори без книжки или купени такива така политиците ги направиха законите и после викат карайте на фарове през деня че да можем да спонсорираме полицията!

Добави коментар

Водещи новини