В ЦИК разглеждат и ще приемат книжата за провеждането на референдума

  • 11 август 2015 10:21

  • 1251
  • 1
В ЦИК разглеждат и ще приемат книжата за провеждането на референдума
© Булфото

Вече са разгледани основните принципни решения, които следва да бъдат приети. В близките дни ще приемем решенията, за да дадем възможност на всички участници в изборите да се запознаят и да могат да упражнят своите права.

Това каза в интервю за БНР говорителят на ЦИК Александър Андреев. "Първите стъпки са да се приеме хронограмата за провеждането на изборите, в която да бъдат определени сроковете, в които всеки от участниците трябва да упражни своите права, да бъдат назначени Общинските избирателни комисии (ОИК). По отношение на референдума, ЦИК в момента разглежда и ще приеме книжата за провеждането. Все още не е решено дали разяснителните кампании за изборите и референдума ще бъдат отделни. Комисията се събира на заседание във вторник, след като президентът определи с указ датата 25 октомври за провеждане на местните избори и референдума за електронното гласуване", допълни той.

"ЦИК има едно основно задължение във връзка с отпечатването на бюлетините – да извърши контрол върху отпечатването, предаването и съхранението на бюлетините и избирателните книжа. ЦИК има готовност да направи това. След приемането на хронограмата ще започне и самата регистрация в ЦИК на политическите сили. Ще направим всичко възможно това да стане по-рано, за да може политическите сили да имат повече време за регистрацията", завърши Андреев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1251 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Рони

2015.08.12 | 12:31

1
Да видим сега ЦИК колко добре ще си свърши работата и дали ще предотврати печатането на герберските бюлетини, щото Бойко няма да се остави без тях...

Добави коментар

Водещи новини