Вицепрезидентът удостои с Почетен плакет ръководителя на „Магията на куклите“ (снимки)

  • 07 август 2015 18:47

  • 1681
  • 1
Вицепрезидентът удостои с Почетен плакет ръководителя на „Магията на куклите“ (снимки)
© Президентство

Вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на даде началото на IV Международен детски фестивал „Магията на куклите“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Около 200 деца от България, Русия, Молдова, Украйна, Великобритания и Швейцария се събраха в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ за участие в творческите работилници за играчки. Международният фестивал се провежда под патронажа на вицепрезидента.

В следващите дни тук ще създадем пространство на човешка обич, детска топлота и приятелства, на привързаност към творчеството и изкуството, заяви Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на по време на откриването на тридневния фестивал.

 

Тази година проявата е посветена на опазването на околната среда и децата ще правят кукли от природни материали. Нека да покажем, че обичаме земята ни и да си обещаем да я оставим непокътната от нечисти ръце и помисли, обърна се Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на към участниците във фестивала.

Вицепрезидентът заяви, че Камчия е място, което децата от различни държави, могат да усещат като свой дом и където те ще бъдат винаги приети гостоприемно.

По време на официалното откриване вицепрезидентът връчи Почетния си плакет на Жени Костадинова – творчески директор на фестивала „Магията на куклите“ и управител на Арт-Къща „Куклите“. Отличието се присъжда за посветеността за творческото развитие на децата и ентусиазма й да издирва млади таланти.

„Нека да ни събирате още много години занапред, за да направим мира сигурен за нас и децата ни“, обърна се Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на към Жени Костадинова.

Целта на фестивала „Магията на куклите“ е чрез творчеството децата да развиват въображение, чувство за естетика и да създават нови приятелства, обясни Жени Костадинова. Тя благодари за връчения й плакет и го посвети на хората, които й помагат.

Последвайте канала на

1681 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА хатакларъ УМРЯ НА РЯЗАНИЯ

2015.08.08 | 12:29

1
ТАЯ БАБА МИ СЕ СТРУВА ЧЕ Е КОМУНИСКА

Добави коментар

Водещи новини