Кунева: Без съдебна реформа няма как да направим антикорупционна политика и обратното

  • 28 юли 2015 11:51

  • 1134
  • 3
Кунева: Без съдебна реформа няма как да направим антикорупционна политика и обратното
© Булфото

Съдебната реформа и антикорупцията са две страни на една и съща монета.

Това заяви вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 на кръгла маса "Създаване на работещи антикорупционни политики в България: успешният опит на европейските страни", организирана от Центъра за изследване на демокрацията. Кунева посочи, че без съдебна реформа няма как да направим антикорупционна политика, но и без силно аниткорупционно законодателство няма как да се направи съдебна реформа.
Тя отбеляза, че антикорупционният закон е първата крачка в изкачването на стръмен хълм - в момента, в който спрем, ще се върнем назад. Затова не бива да се спира, но и да не мислим, че само този закон може да реши всичко, коментира тя.

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 заяви, че трябва да се даде публичен знак, че няма да има повече формални проверки. Тя обясни, че в закона има група текстове, които са буквално по казуси, и по думите й това е достойнство. Оказва се, че нямаш закупено жилище, но живееш в апартамент или къща, която в пъти надхвърля твоите възможности, длъжен си да го декларираш, независимо от обяснението че приятел ти е дал да го ползваш, даде пример Кунева. Тя отбеляза въпросите за практическото съжителство и анонимните сигнали и допълни, че ще се въведат всички необходими правила, за да няма злоупотреби.

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 коментира също, че всякакви уговорки, че не знаем какво се случва и трябва да правим още изследвания във връзка с корупцията, не са верни. Има изследвания, въпросът е в каква степен България може да направи от тези изследвания политика, която работи, отбеляза тя. Нямаме лукса да отлагаме и нямаме лукса да се оправдаваме, тези две неща трябва да бъдат забравени, заяви вицепремиерът. Не знам дали ще направим идеалното, но трябва да направим възможно най-доброто, отбеляза тя.

Последвайте канала на

БТА
1134 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.08.04 | 08:02

3
PRUMOVAAAA -DOBRE GO LAPASH KURVOOO S KRIVATA YSTA

2015.08.04 | 08:01

2
стига вече ги ръсехте тези глупости с борбата с корупцията.Ще ПОВЯРВАМ когато започнат от теб и стигнат до цялата престъпна шайка на върна.

2015.08.04 | 08:01

1
Ти ако направиш истинска реформа , трябва първо теб да арестуват госпожо Пръмова !

Добави коментар

Водещи новини