Каракачанов: Ирина Бокова е чудесна кандидатура за генерален секретар на ООН

  • 27 юли 2015 17:03

  • 1616
  • 5
Каракачанов: Ирина Бокова е чудесна кандидатура за генерален секретар на ООН
© Булфото

Заместник-председателят на 43-то Народно събрание от квотата на Патриотичния фронт /ПФ/ и председател на ВМРО Красимир Каракачанов се срещна днес в парламента с генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Бокова каза пред журналисти, че срещата й е част от разговорите с български политици.

Целта е да обсъдят сътрудничеството между България и ЮНЕСКО. През тази година ще честваме 70 години от създаването на организацията, това е повод да поговорим за мястото на България за опазването на материалното и нематериалното културно наследство, за защитата на националния идентитет, посочи тя.

България има много активна позиция в момента в ЮНЕСКО по тези теми, поясни Бокова. Тя каза, че приема ролята си в ЮНЕСКО с изключителна отговорност. Предвид на предстоящия избор на нов генерален секретар на ООН, Ирина Бокова би била една чудесна кандидатура, която трябва да бъде подкрепена от България - няма място за колебания, заяви Красимир Каракачанов след срещата.

Смятам, че тя като кандидат ще представлява достойно България, тъй като е доказала, че притежава необходимите качества и дипломатически опит, добави той. Каракачанов посочи, че е много важно да има единна българска позиция и добави, че в случая не трябва да се проявява типично българският синдром - когато някой българин се издига и доказва в световен мащаб, ние да се чудим дали да го подкрепим.

Ако Ирина Бокова стане генерален секретар на ООН, това би повишило престижа и авторитета на България, всяка страна, която има такава възможност, прави всичко подобен избор да се реализира, отбеляза Каракачанов. Следващите 100 години едва ли ще имаме подобен шанс - България да излъчи фигура, която има всички шансове да стане генерален секретар на ООН, коментира той.

В отговор на въпрос на журналисти Красимир Каракачанов каза, че още преди 50 години ООН има приета Конвенция за правата на жените и в съзвучие с нея би било чудесно една жена, и то българка, да бъде генерален секретар на ООН. Личните ми впечатления са, че жените са много отговорни към работата си и на тях може да се разчита, мотимира се Красимир Каракачанов.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1616 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.07.28 | 21:14

5
toq tluso govedo e torba pulna s turski laina

2015.07.28 | 21:14

4
Кажи си приказката ,Иване !!!
Да бе да

2015.07.28 | 21:13

3
Дъщерята на убиеца Боков най-подходяща-СРАМ!
Умник Гюро

2015.07.28 | 21:13

2
Ирина Бокова да си го начука в дъртия комунистически гъз. Стотици хиляди българи бяха поголовно избити от дърти комунисти като фамилията Бокови.
Goct

2015.07.28 | 21:13

1
Vijte camo koi y podkrepy?Biv60 "4ENGE".Bylgaria NIKOGA,AMA IKOGA NAMA DA S OPRAVI!!!!!

Добави коментар

Водещи новини