Московски: Дейността на „Юбер“ България е незаконна

  • 24 юли 2015 16:59

  • 2200
  • 2
Московски: Дейността на „Юбер“ България е незаконна
©

Към настоящия момент дейността на компанията „Юбер“ България, която предлага услуга близка до таксиметровата, категорично е незаконна, обяви днес от трибуната на Народното събрание министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, цитиран от Дневник.

В отговор на въпрос на депутата Слави Бинев в рамките на парламентарния контрол той уточни, че различията с класическия таксиметров превоз са минимални – поръчване през специална платформа, с помощта на смартфон и плащане само с карта.

Московски отбеляза, че законодателството поставя редица изисквания към такситата и техните водачи, а работещите за „Юбер“ не подлежат на никакъв контрол от страна на държавата по отношение изправността на автомобилите и подготовката на шофьорите. Министърът подчерта, че такъв е законът към момента и призова Бинев, като народен представител, да внесе поправки, които да позволяват работата на компании за споделен превоз.

Московски посочи, че през миналата година държавните органи са проверили над 47 000 таксита, като са съставени повече от 2500 акта. Както е известно, с мотив, че „Юбер“ работи незаконни, КЗК вече глоби двете фирми, предлагащи услугата у нас, с общо 200 000 лева.

Последвайте канала на

2200 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.08.11 | 21:13

2
Тъмно черен маНгaл.
gost

2015.07.31 | 15:54

1
Държавата на глобите, актовете, таксите и таксичките. И отделно рушветите.

Добави коментар

Водещи новини