Бизнесът в Азербайджан се интересува от Карлово

  • 23 юли 2015 14:06

  • 1670
  • 1
Бизнесът в Азербайджан се интересува от Карлово
©

Кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов прие на работна среща посланика на Република Азербайджан у нас Емил Каримов, съобщиха от пресцентъра на Община Карлово.

Кметът запозна госта с историческите, географски, природни и културни характеристики на Карлово и общината, с местната промишленост, посочват от общината.

Изтъкната е била ролята на града през българското Възраждане, както и фактът, че там са родени не само изявени революционери, но и просветители, дарители, общественици.

Емил Кабаиванов е представил на посланик Каримов възможностите за инвестиции и туризъм в община Карлово. "Познаваме Азербайджан като страна с добър стандарт на живот и сериозни енергийни източници. Радваме се, че имаме възможност да развием нашите добри взаимоотношения", е заявил кметът.

Посланик Каримов е казал, че много е харесал града, природата, улиците. "България е важна страна за нас във всички направления на икономиката и културата, затова ние държим да поддържаме добри взаимоотношения", е допълнил той.

На срещата е било договорено при следващото идване на азербайджански официални лица и бизнес делегации в България в програмата им да бъде включено и посещение в Община Карлово.

По-късно посланик Каримов е посетил някои от големите фирми в града и се е запознал с тяхното производство и възможностите за бизнес сътрудничество.

Емил Кабаиванов е подарил на посланика книгата "Приказка за България" на Румен Манов. В срещата са участвали още председателят на Общинския съвет Стойо Карагенски и заместник-кметът Антон Минев.

Последвайте канала на

1670 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.24 | 09:22

1
СРАМНО Е. В СОФИЯ НЕ ИМ ПУКА ЗА БЪЛГАРИЯ А ОТ ЧУЖБИНА ИМАТ ИНТЕРЕСИ ТУКА.МНОГО СРАМНО

Добави коментар

Водещи новини