РБ ще има единна кандидатура за кмет на Русе

  • 20 юли 2015 14:09

  • 1500
  • 2
РБ ще има единна кандидатура за кмет на Русе
© Булфото

В Русе вече има предварително съгласие и ще се явим като Реформаторски блок /РБ/, като ще имаме единна кандидатура за кмет. Остава само споразумението да бъде подписано, съобщи в крайдунавския град заместник-председателят на СДС Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в, цитиран от БТА.

Той посочи, че на свое заседание СДС е взел решение, че ще участва на предстоящите местни избори като част от Реформаторския блок. Според Христов съгласие за явяване като РБ ще бъде постигнато в повече от 200 общини. "В останалите, ако има предложения за различни кандидати, ние предлагаме най-демократичната форма - провеждане на отворени вътрешни избори", каза Христов. Той посочи, че в момента за кандидат-кмет на Русе се обсъждат имена, но за обявяване е все още рано. Христов потвърди, че се обсъжда и подкрепата на РБ за спрягания за кандидат на Патриотичния фронт за кмет на Русе - депутата Искрен Веселинов срещу реципрочна подкрепа за кандидата на кмет на РБ в Плевен. Заместник-председателят на СДС обаче каза, че според него явяването на РБ в големите градове със собствена кандидатура е много важно, защото това е идентификация.

На пресконференция по-късно днес в Русе Искрен Веселинов коментира, че кандидатурата на Патриотичния фронт ще бъде обявена, след като се изчерпят всички възможности за евентуална коалиция на местно ниво, която да бъде сериозно обединение. Веселинов потвърди, че се водят разговори, макар и трудни, с РБ. Той коментира, че бъдеща коалиция между Патриотичния фронт и РБ има потенциал дори и за първа политическа сила в Русе.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1500 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
румито и искрата са:

2015.08.13 | 14:20

2
Пълни олигофрени и нещастници .Продават се като евтини КУРВИ.
Мохикана

2015.08.13 | 14:20

1
РБ нямат абсолютно никакъв шанс, не само в Русе,а и във всички останали места в България. Те вече се идентифицираха с жаждата си за власт и неуспешния си опит за някакви си реформи.

Добави коментар

Водещи новини