Каракачанов отиде на крака в болницата при Славчо Атанасов

  • 27 октомври 2011 17:13

  • 1188
  • 0
Каракачанов отиде на крака в болницата при Славчо Атанасов
©

Лидерът на ВМРО-БНД Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността дойде в болницата, за да подкрепи Славчо Атанасов на балотажа в неделя.

Пред журналисти двамата си стиснаха ръцете и Каракачанов пожела успех на Атанасов. Още щом разбрал вчера, че Славчо Атанасов е опериран от апандисит, Каракачанов снощи пристигнал в МБАЛ" Св. Пантелеймон" да види кандидата за втори кметски мандат, пише "Марица"

„Доктора каза да се не надигаш много, обърна се Каракачанов съм Славчо, който се опита да се изправи в леглото, щом журналистите влязоха в болничната стая. Кметът изглеждаше по-добре от вчера. Беше отново включен на система. На въпрос как се чувства Славчо Атанасов отговори, че раната го боли, но болката е търпима. „Ще направя и невъзможното утре сутринта да съм на дебата в Нова телевизия , а вечерта да съм в Пловдивска обществена телевизия. От първия ни дебат с Иван Тотев за по-малко от 20 минути той изрече 11 лъжи. Пловдивчани трябва да знаят истината", заяви Атанасов. Той за пореден път коментира, че не е участвал в дебати преди първия тур, защото дебатите са били на много ниско ниво.

„Аз не участвам в диспути, където агитки размахват знамена и свирят с вувузели и заглушават останалите участници в дебата. Изглежда Тотев разчита само на това. Аз съм готов да водя дебат с Тотев всяка минута и във всяка телевизия , но дебата да е очи в очи, както се прави в цивилизованите държави". На появилите се вчера съмнения, че Славчо Атанасов не е опериран и си прави пиар от здравословното си състояние, кметът заяви ,че възмутен от безочието в кампанията.

„Кой нормален човек ще иска да му режат тялото без причина. Ако толкова са се усъмнили, че нямам операция, нека си сваля превръзката пред вас, журналистите и да покажа раната", предложи Атанасов. Зам.-управителят на болницата обаче веднага покани журналистите в лекарския кабинет и показа епикризата на Славчо Атанасов.

„Други хора в държавата си правят пиар от всичко, включително и от сръбската чалга певица Лепа Брена" , каза Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

„Дойдох да подкрепа моя приятел Славчо Атанасов. Може в последните години да сме имали определени различия, и да сме си разменили отделни реплики, но през тези две години не сме си прекъсвали контакти. Това ,че на последния конгрес той беше кандидат за председател на ВМРО ,няма никакво значение, нашите човешки отношения се запазиха", призна лидерът на ВМРО-БНД. Той декларира, че ВМРО-БНД дава безусловната си подкрепа за Славчо Атанасов и призова членовете да гласуват за него в неделя.

„ Аз съм работил 15 години със Славчо и за мен е по-важно да подкрепя човека, когото познавам , а не да се снимам с човека на властта. ВМРО-БНД отива на 6 балотажа в страната, на 5 от тях сме срещу ГЕРБ. Как ме виждате да се снимам с претендента на ГЕРБ, това е несериозно, има морал в този живот", посочи Каракачанов. Според него е нормално политиците да дават тон на обществения живот, а не след като се скарат , да се мразят и разделят.

„Лидерите трябва да дават тон и аз затова му подавам ръка на Славчо, пожелавам му успех и го подкрепям за втори мандат", каза Каракачанов. Той обяви, че вчера в късния следобед е имало заседание на градската организация на ВМРО-БНД в Пловдив, на което е взето решение да бъде подкрепен Атанасов. Каракачанов категорично опроверга информациите , че е имало много тежки преговори между двете формации ВМРО-НИЕ и ВМРО-БНД. „Подкрепата ни е безусловна, не искаме постове или нещо в замяна", уточни Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

„Благодаря на Краси, че ме подкрепя и на ВМРО-БНД. Идеологически различия между двете организации няма. Прави чест на градската организация, че ме подкрепят безусловно.

Нямало е преговори между двете ВМРО. Държавата има нужда от автентична силна патриотична организация, ВМРО е на близо 120 години организация, била е и друг път разделена, това не е довело до нищо добро в България. Ние след изборите ще направим всичко възможно да си подадем ръцете и да се обединим, за да вървим напред, каза Славчо Атанасов .Той допълни, че когато патриотите са разделени става това което, се случва в страната.

„Гърмят бомби, взривяват журналисти, чалгата става кумир. Ако хората в неделя искат да видят в Пловдив , това което става в България, нека да гласуват за моя опонент. Ако искат Пловдив да бъде сравнително спокоен град, както беше през тези 4 години, да гласуват за мен. Не случайно и една от най-влиятелните агенции в страната обяви, че Пловдив е най-добрият град за живеене", каза още Славчо Атанасов. Председателят на предизборния щаб Илко Илиев помоли журналистите да оставят кмета да си почива.

Д-р Сотир Кормов, който е началник на хирургичното отделение, и е участвал в операцията на Славчо Атанасов потвърди пред журналисти как е направена интервенцията. „Вчера около 10 ,30 часа постъпи Славчо Атанасов на 43 години с болки в долна коремна половина с категорични данни за остър апандисит. Той е приемал обезболяващи, тъй като от два дни го е болял корема. Вчера вече със силни болки и температура дойде при нас с категорични показатели за оперативно лечение. Не мога да разбера защо има съмнения. В момента ще го превързваме, ако искате останете да видите раната, обърна се лекарят към журналистите.

„Славчо Атанасовв не е престъпник, за да го крием от някого. В момента състоянието му е стабилно на двоен антибиотик е , има реанимация. Нещата постепенно се овладяват, има все още болки, кръвните му показатели се подобряват. Както при една обиктновена операция на остър апандисит с локален перитонит , за още три -четири дни ще се възстанови, увери д-р Кормов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1188 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини