Джамбазки: САЩ се опитват да натрият носа на ЕС, опитвайки да опростят дълга на Гърция (видео)

Категорично България не трябва да дава пари на Гърция. При нас ситуацията е сложна. България ще пострада, защото фирми, които са свързани с нас ще забавят плащанията, каза финансистът Кольо Парамов в ефира на Нова ТВ.

Нека кажем, че ЕК искат да сме гаранти за новия заем, който ще тегли Гърция, те не искат пари от нас, но ние трябва да откажем, категоричен е Ангел Джамбазки. Най-логично за мен беше гърците да излязат от Еврозоната и да си оправят икономиката, несправедливо е да сме солидарни с хора, които не живеят според възможностите си.

Ние говорим за друго нещо, а именно за мостов заем, а това са пари, които ще влязат в Европейската централна банка и МВФ. Ние не носим риск за тези пари, категорични са от Европа. Нека не забравяме, че те не са имали 45 години социализъм и затова гърците вземат големи пенсии. Проблемът им е раздутата администрация, а не икономиката им, каза политикът от ЕНП Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност. Нека не забравяме, че това е една сериозна геополитика, в която участваме и ние. Интересите на САЩ са Гърция да бъде под тяхно влияние и искат да натрият носа на ЕС като се опитат да опростят дълга им, коментира Джамбазки.

Отписването на гръцкият дълг е възможно, това ще е атака против Меркел и целия ЕС от страна на МВФ, алармира Парамов. Много е интересна позицията на Великобритания, която вече промени мнението си и ще подкрепи дълга за Гърция, не съм сигурна дали Бойко Борисов е знаел какво говори, когато каза, че няма да подкрепим този дълг, допълни Капон. Не трябва да заставаме на позицията на МВФ, защото Гърция е много важна за ЕС.

Не мислите ли, че Гърция е едно голямо КТБ. Там изчезнаха всички виновни за проблемите й. Никой не ги търси, каза Джамбазки. Вижда се, че механизмите на ЕС не са добре построени, бъдещето на Европа е под въпрос, алармира той. От една страна виждаме Великобритания, която иска да излезе от ЕС, а от другата Гърция, която се бори да остане. Въпросът е много по-голям, не е само политически, а за разпределянето на силите по света, категоричен е Джамбазки.

Няма никакъв риск за българските банки, има само една банка, която е клон Алфа банк, припомни Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност.

Коментари

 1. 2015.09.10 | 09:40
  САЩ НАТРИВАТ НОСА НА ЕС, ЗАЩОТО САЩ СА ВСЕ ОЩЕ СИЛА, А ЕС Е КАТО ТКЗС.
  1. 2015.09.10 | 09:40
   не те репликирам ! а с коя кочина граничи ЕС ?
 2. 2015.09.10 | 09:40
  Всъщност говори истината. САЩ отново искат да се върнат времената, когато имаше само две велики сили, те и Руснаците - затова започнаха атаки срещу КИТАЙ и ЕВРОПА. Скоро ЕС ще се разпадне, а Китай ще се върне от там, където започна.
 3. 2015.08.20 | 08:25
  Тези пък кой ги слуша? Въпросът още от началото на 20 век е геополитически. Първо за Великобритания, после за САЩ. Даденост. Както за Саудитска Арабия е даденост петрола. Така че ще се наиграят политици и банкери, ще завъртят още няколко банкови врътки с парите на европейските данъкоплатци, ще си раздадат годишните бонуси и после - мир и тишина, Ханс ще си резервира почивката на море.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет