Ревизоро: Виновни за КТБ няма, но има наградени – целият екип на Иван Искров (видео)

  • 16 юли 2015 13:18

  • 2684
  • 4
Ревизоро: Виновни за КТБ няма, но има наградени – целият екип на Иван Искров (видео)
©

"От една година се опитваме да обясним на хората, които загубиха парите си и видяха какво се случва в КТБ има ли политически сили, кой е виновен и за какво. До този момент виновни за КТБ няма, но има наградени – целият екип на Иван Искров, който докато беше в БНБ беше лошо, а като напусна, се оказа, че БНБ е най-експертното", коментира пред журналисти в парламента депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров - Ревизоро за номинираните подуправители на БНБ от Димитър Радев.

„Кръгът от хората са три – БНБ със своя банков надзор, одиторите, които са имали достъп до документите, и мениджмънта – ръководството”, посочи той.

Димитров обясни, че тези, които е трябвало да упражняват контрол, са наградени с още един мандат като според него това не би било редно.

Народният представител изтъкна, че това е договорено на кафе, при което тези подуправители са били спазарени отново да си останат на постовете, с оглед това, че много хиляди хора са загубили парите си в КТБ, а няма виновни. „Спазарени от ДПС и управляващото мнозинство”, уточни Димитров.

Той припомни, че е бил избран управител, чието единствено качество е било, че през последните години не е бил в България, затова не бил обременен с каквато и да било. „От друга страна екипа му същия, който и до момента. От една страна българите са лоши банкери, а от друга ще продължаваме да работим с тях. Не трябваше да ги укрепват и оплюват по този начин. Сега се оказа –било каквото било, отсега нататък пак също. Дошъл новият управител, погледнал се и станал Симеон Дянков. Нищо друго не видях”, подчерта Емил Димитров.

По въпроса кой ще подкрепят за омбудсман, Димитров отговори, че нямат решение, но неговите лични симпатии са за Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2684 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
WTF

2015.07.27 | 13:20

3
Виновният веднага трябва да бъде издирен и върнат в бг, за да отговаря пред закона!!!

2015.07.27 | 13:20

4
TO NE E EDIN

2015.07.27 | 13:20

2
ШИБАНА ДЪРЖАВА...

2015.07.27 | 13:20

1
Няма виновни в Гробария! Гарван гарвану око не вади!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини