РБ няма да подкрепи Димитър Костов за подуправител на БНБ

  • 15 юли 2015 15:25

  • 1596
  • 3
РБ няма да подкрепи Димитър Костов за подуправител на БНБ
© Булфото

Подуправителите на БНБ се оказаха "ябълката на раздора" за политиците. Реформаторският блок няма да подкрепи Димитър Костов за подуправител с ресор "Банков надзор", обяви пред БНР съпредседателят на блока Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на. Днес Иван Искров предаде символично поста на новия шеф на БНБ Димитър РадевДимитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 г. Той е магистър по икономика, финанси и кредит. През 1994 г..

Във вторник, при гласуването на банкер №1 в парламента, ДПС напусна залата след като беше отхвърлено предложението им кандидатите за управител на Централната банка да кажат предварително кои ще са техните подуправители.

Най-сериозен проблем Радев ще срещне при защитата на подуправителя с ресор "Банков надзор", за чиито пост е предложен Димитър Костов.

Който знаете, че е част от кабинета "Жан Виденов". По времето на този кабинет доста банки фалират в България. При това положение и, след случая с КТБ, същият човек да бъде предлаган за подуправител и то на Банковия надзор. На нас не ни изглежда подходящ, заяви Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на от реформаторите, които подкрепиха Димитър РадевДимитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 г. Той е магистър по икономика, финанси и кредит. През 1994 г. с условието, че ще предложи изцяло нови кадри в Управителния съвет на БНБ.

Първият ръководител на Банковия надзор у нас Камен Тошков, не вижда проблем с номинацията на Димитър Костов. Излишно се полемизира, според мен, това, дали е стар, или нов екип. Димитър Костов започна да се занимава с дейността на банковия надзор, непосредствено след случая с КТБ. Той е един опитен ръководител, коментира Тошков.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1596 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
IALOVATA KURVA BOIKO-IZIADE XYIA NA DOGAN

2015.07.15 | 21:49

1
GERB I SIE SA TURCI
ЛЮТЕН СИДЕРАН

2015.07.15 | 21:51

3
Турска е на майка ти п*тката!
IALOVATA KURVA BOIKO-IZIADE XYIA NA DOGAN

2015.07.15 | 21:49

2
GERB I SIE SA TURCI

Добави коментар

Водещи новини