Стратегията за оздравяване на БДЖ влиза за обсъждане в НС след ваканцията

  • 14 юли 2015 14:48

  • 1035
  • 0
Стратегията за оздравяване на БДЖ влиза за обсъждане в НС след ваканцията
©

Стратегията за оздравяване на БДЖ влиза за обсъждане в парламента след лятната ваканция на депутатите. Това обяви министърът на транспорта Ивайло Московски. Той посочи, че се работи по отстраняване на забележките на Министерство на финансите, информира КРОСС.

Ако стратегията бъде приета от Народното събрание, БДЖ ще получи минимум 210 милиона лева през следващите седем години. С част от парите ще бъдат закупени нови влакове.

Пред журналисти министърът каза още, че концесиите на летищата в София и Пловдив са в процес на анализ. Срокът за изготвянето на концесиите е три месеца.

Когато бъдат готови на базата на анализите ще решим дали да продължим с процедура за концесия, или няма, посочи още министърът. Той отрече да се готвят скрити продажби и бе категоричен, че никога не е била коментирана темата за приватизация.

Днес Ивайло Московски подписа Спогодбата за морско търговско корабоплаване с Израел, по която работи кабинетът на Бойко Борисов в предишния си мандат. Той изрази надежда, че спогодба ще допринесе за развитието на търговско-морския транспорт, ще укрепи сътрудничеството между двете държави в сектора на транспорта. "Имаме прекрасни отношения и в сферата на авиацията и сухопътния транспорт. Надявам се тази Спогодба да бъде една добра база за развитие на търговските ни отношения", допълни министър Ивайло Московски.

Последвайте канала на

1035 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини