Цецка Цачева: Проваленото заседание на парламента беше очаквано

  • 27 октомври 2011 10:37

  • 954
  • 1
Цецка Цачева: Проваленото заседание на парламента беше очаквано
© Булфото

Беше очаквано, но не е нужно и да се симулира работа на Народното събрание, така както опонентите ни от опозиционните групи държаха да се случи, защото за мен е по-честно да заявим, че няма да заседаваме, но няма да се правят и разходи.

Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на Народното събрание Цецка Цачева във връзка с проваления пленарен ден поради липсата на кворум.

Тя посочи, че поради предстоящите балотажи в неделя, при нея са постъпили много молби за отсъствия на депутати.

Все пак, надявах се на коректност от всички парламентарни групи да осигурят поне 50% от своите народни представители - това не се случи, не събрахме кворум, каза Цачева.

Тя смята, че, ако мнозинството не беше поело отговорността  за ваканция преди първия тур и парламентът беше заседавал,  ситуацията би била същата като в момента. Тя припомни, че подобен проблем е имало и в предишните парламенти по време на  вот, но за разлика от тогава, сега не може да се гласува с чужда карта.

Аз неведнъж съм изказвала своите аргументи, че не е  нужно да се симулира работа на НС, за мен е по-коректно и честно да няма заседания и да не се правят разходи, добави председателят на парламента.

Цачева очаква следващата седмица Народното събрание да заработи с нормалното темпо, което ще бъде достатъчно интензивно заради
Бюджет 2012.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
954 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.10.30 | 10:11

1
На тази искам да й извъртя няколко шамара с опакото на ръката докато не се разциври, щото тази е една изключително проста патка, попаднала дявол знае как, на този пост, която си е въобразила, че може да бъде политик!!!!!! Нонсенс!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини