Главчев: Новият управител на БНБ трябва да върне доверието в институцията

  • 13 юли 2015 09:50

  • 925
  • 0
Главчев: Новият управител на БНБ трябва да върне доверието в институцията
© Булфото

Избирането на нов управител на БНБ трябва да върне доверието в институцията. Това коментира в сутрешния блок на Радио „Фокус“ депутатът от ГЕРБ и член на комисията по бюджет и финанси в парламента Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

Според него с избирането на нов управител в Централната банка трябва да се внесе спокойствие каквото досега е липсвало и да започне подготовката за влизането на България в Еврозоната.

„И тримата кандидати са добри професионалисти, представиха се много добре на изслушването, който и да бъде избран ще е добре, с оглед на това да бъде увеличено доверието към Българската народна банка като институция“, каза Главчев.

Той обясни, че за да се присъединим към еврото, трябва да бъдат изминати няколко стъпки. „Първо трябва да кандидатстваме и да бъдем приети в ЕRM-2 – т. нар. „чакалня за еврозоната“, което все още не сме направили, а в тази „чакалня“ трябва да престоим поне две години, за да се присъединим към еврото“, каза депутатът.

Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в коментира още, че банковата система у нас е в много добро състояние, но за бъдещото ни присъединяване към еврозоната трябва да се проведат стрес-тестове.

Последвайте канала на

925 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини