Цачева: Очаквам смислен дебат по време на избора на шеф на БНБ

  • 11 юли 2015 13:50

  • 1342
  • 3
Цачева: Очаквам смислен дебат по време на избора на шеф на БНБ
© Булфото

По време на извънредното заседание на парламента за избор на управител на БНБ очаквам смислен дебат, в който да се чуят същностни оценки за пътищата, по които трябва докрай да се стабилизира системата, заяви председателят на Народното събрание /НС/ Цецка Цачева във Враца. Попитана дали очаква проблеми при избора на управител на БНБ, тя посочи, че кандидатите, които вече са изслушани от Постоянната комисия по бюджет и финанси в парламента, са стойностни хора с опит, с компетентност и с биография.

Председателят на НС подчерта, че по тази причина е оптимист и според нея в късния следобед във вторник всички могат да се поздравят с избран управител на БНБ. Разговорът в парламента по предлаганите промени в Конституцията тепърва предстои, каза Цецка Цачева в отговор на въпрос дали е оптимист и за съдебната реформа.

Тя уточни, че дебатите в парламента ще се състоят в рамките на тази парламентарна сесия до края на юли. Председателят на парламента каза, че отговорните политически сили в парламента са безусловно наясно с необходимостта от извършването на промени в Конституцията, за да няма упрек, че това което се предлага в закона за съдебната власт, би било противоконституционно.

"Независимо от гласуването във временната комисия, където предложението за промени не беше подкрепено, съм убедена, че в пленарна зала разумът ще надделее над емоциите", подчерта тя. Председателят на 43-то Народни събрание откри днес форума "Политика на Северозапада- време за действия" във Враца.

Организатор на форума е областната младежка организация на ГЕРБ с подкрепата на фондация "Конрад Аденауер" и в него участват повече от 100 млади членове на партията от Северозападния район за планиране и Велико Търново. В събитието участват народните представители Петя Аврамова, Красен Кръстев, Владимир Тошев и Георг Георгиев - председател на Младежи ГЕРБ, общинският председател на ГЕРБ във Враца Малина Николова и Рангел Трифонов от фондация "Конрад Аденауер".

Лектори днес на форума, който продължава и утре, са вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, заместник-министрите на регионалното развитие Деница Николова и на младежта и спорта Калин Каменов, както и евродепутатите Владимир Уручев, Ева Паунова и Андрей Новаков.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1342 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.07.12 | 22:29

3
Гробарите са за оплакване, щом залагат на Хермафродита!
kurva

2015.07.12 | 22:26

2
darta paza

2015.07.12 | 22:26

1
каква политическа кариера да минеш през всички парти БКП,БСП,СДС,НДСВ,ГЕРБ само през ДПС не е минала

Добави коментар

Водещи новини