Затворник съди държавата за 100 хил. лв., не го лекували

  • 09 юли 2015 19:10

  • 1471
  • 0
Затворник съди държавата за 100 хил. лв., не го лекували
©

Затворник заведе дело за 100 хил. лв. срещу Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" в административния съд в Кюстендил.

А. И., който в момента излежава присъда от 7 г. в Пазарджик, настоява да получи обезщетението, защото смята, че не са му били осигурени медицински грижи, пише в. "24 часа".

Това довело до влошаване на здравословното му състояние по време на престоя му в затвора в Бобов дол. Получил трайни и сериозни заболявания – обострен улцерозен колит, високо кръвно налягане, подагра и др.

В хода на делото обаче се събрали доказателства, че осъденият е бил на седмично индивидуално диетично меню. За него са полагани необходимите медицински грижи, съобразно поставената диагноза.

Самият той в съдебно заседание отказал да се назначи съдебно – медицинска експертиза, която евентуално да потвърди твърденията му. Не са събрани доказателства, че точно заради бездействието на затворническите власти болестта му се обострила и е станала хронична.

Заради това магистратите в Кюстендил отхвърлиха предявения иск и го осъдиха да плати 300 лв. за юристконсултско възнаграждение на ГД "Изпълнение на наказанията".

Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд.

Последвайте канала на

1471 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини