ГЕРБ си сложи програма минимум - кметове в 10 областни града

  • 07 май 2011 14:27

  • 1331
  • 0
ГЕРБ си сложи програма минимум - кметове в 10 областни града
©

Имената на кандидатите за кметове от партия ГЕРБ ще започнат поетапно да се обявяват след края на месец май, заяви в Каварна вицепремиерът Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Някои от номинациите вече са ясни, трябва само да се вземе политическото решение, каза Цветанов. Той даде старт на провелия се днес каварненски маратон, който се проведе днес.

По думите на вицепремиера програмата минимум на управляващата партия е да се постигнат резултатите от 2007 година, когато ГЕРБ спечели в 10 областни града. „Програмата максимум зависи от мобилизацията ни и от това, което искаме да постигнем", допълни Цветанов.

За някои от общините в ГЕРБ вече имали ясна нагласа кой ще е кандидат-кметът, трябвало само да се вземе окончателното политическо решение. Цветанов подчерта, че не дели градовете на малки и големи, защото и малката община може да бъде важна част от развитието на даден регион и посочи за пример Каварна.

В момента в ГЕРБ се прави задълбочен анализ за възможностите за коалиране с други формации. „В големите областни градове ще играем самостоятелно и ще издигаме собствени кандидати. Опитът от изборите през 2007 и 2009 година показва, че със самостоятелно участие постигаме по-добър резултат, отколкото в конфигурация с друга партия", каза Цветанов.

За по-малките общини ще се прави внимателен анализ и преценка и ще има конструктивен диалог на местно ниво относно коалирането.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа даде старт на маратона Каварна `2011. Вицепремиерът каза, че държавата постепенно ще се освобождава от спортните терени, които ще се прехвърлят към общинските власти. Общината е тази, която трябва да бъде собственик на спортните обекти и може по-добре да се грижи за тях.

Последвайте канала на

1331 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини