Татяна Дончева: Европейците сериозно подценяват гръцкия народ (видео)

  • 08 юли 2015 08:36

  • 5404
  • 5
Татяна Дончева: Европейците сериозно подценяват гръцкия народ (видео)
©

Ние сме една от зле третираните членки на Европейския съюз. Нашата държавна позиция от много години е да се слагаме и да печелим благоволение затова, че сме на позицията на силните играчи в ЕС. Това каза в сутрешния блок на БНТ лидерът на "Движение 21" Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в.

Трябва да спрем да подадакваме (казваме "да" – б.р.) на Меркел и Юнкер, Борисов само да се прегръща с Меркел и да мислим, че по този начин ще цъфнем и ще вържем. Ще цъфнем като налъмите, заяви Дончева.

По думите й събитията в Гърция не могат да бъдат просто обяснени. Това е един народ, който не позволява да потъпкват националното му достойнство. Това, че ние нямаме такова достойнство, не означава, че трябва да го отричаме. Гърците искаха да покажат, че трябва да стане ясно кой е взел дълговете и в чии джобове са отишли милиардите, защото те не са отишли в джобовете на обикновените гърци, подчерта Дончева.

Тя коментира, че в цялата тази ситуация има няколко големи риска. Основният се крие неспособността на европейските чиновници да решат казус, който главно те са създали. Не можеш да наливаш пари в длъжник, който не си погасява задълженията. Така само го правиш още свръхзадлъжнял и неспособен да плаща. Според Дончева тези пари не са дадени за по-високи пенсии и заплати в Гърция, а за проекти, парите от които после са се върнали в западноевропейските фирми.

Европейците сериозно подценяват гръцкия народ.
Това не сме ние, които да мрънкаме за всяко нещо. Тези хора имат национално самочувствие и национално достойнство. Смятам, че САЩ няма да рискуват южния фланг на НАТО и ще продължат да натискат за редукция на лихвите и разумен план за плащане, който може да бъде изпълняван. От гръцкия референдум стана ясно, че Европа не може да продължи да бъде управлявана така – с надменно отношение на Северна към Южна Европа и насочване на инвестициите към Северна Европа, каза още Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5404 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.07.10 | 15:56

5
Византийците са народ, а ние сме долно и продажно племе!
нгфв

2015.07.10 | 15:56

4
голем народ са - особено ако им наливат пари както досега, аре стига прехваления за тия арабски мамалигари!

2015.07.10 | 15:56

3
Дончева е права ! Тиквата е лизач ! Гърците ще спечелят ! Няма да живеят 5 пъти по- добре от тъпите българи , които търпят ТИКВАТА , а 10 пъти ! Българииии , лапайте масура и тръгвайте към гробищата с тоя Борисов ! IDIOTI и РОБИ СТЕ ! Да живее свободна и демократична ГЪРЦИЯ !
аз

2015.07.09 | 01:54

2
Коминтернът работи отново така като гледам и подкрепата не спира за всяко комунистическо петно на картата на света
Личният ти лекар

2015.07.09 | 01:54

1
Не забравяй сутрин първо от жълтите хапчета , компютъра след това

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини