Лазаров: С отмяната на мобилните камери се върнахме към порочните практики от 2000 година

  • 26 юни 2015 10:54

  • 1821
  • 2
Лазаров: С отмяната на мобилните камери се върнахме към порочните практики от 2000 година
© Булфото

Тези кампании са жизнено необходими, но ако се върнем назад във времето, с войната на пътищата можем да се справяме само със строги наказателни санкции. Нека по-скоро да се направят промените, за които стана на въпрос преди няколко дни по време на Комисията по транспорт.

Това заяви инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), по време на пресконференция в Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

По думите на инж. Лазаров с отмяната на мобилните камери, сме се върнали отново към порочните практики от 2000 година. Човешкият живот няма как да бъде оценен.

"Докато не се въведат тези промени, докато не се промени Закона за административните решения и наказания няма как да се спре тази война по пътищата. Много е похвална инициативата на г-н Владимир Тодоров с видеорегистраторите", заяви Лазаров.

По думите му ще бъдат поставени радари за средна скорост. "Това което се вижда по нашите пътища, е нещо ужасяващо. Като видите смъртта на пътя много трудно може да приемат компромисите, които се правят. Много хора, като седнат зад волана си мислят, че са царе на пътя", заяви още инж. Лазар Лазаров.

Последвайте канала на

1821 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
петров

2015.06.26 | 17:17

1
"Докато не се въведат тези промени, докато не се промени Закона за административните решения" ? Е ПА НЕМА ТАКЪВ ЗАКОН

2015.06.26 | 18:23

2
ЗАНН - Закон за административните НАРУШЕНИЯ и наказания

Добави коментар

Водещи новини