Пламен Димитров: Ясна е структурата на задлъжнялостта на НЕК, време е да се решат проблемите там

  • 25 юни 2015 17:46

  • 1351
  • 1
Пламен Димитров: Ясна е структурата на задлъжнялостта на НЕК, време е да се решат проблемите там
©

Отвориха се редица дебати заради натиска на бизнеса. Част от тях са здравословни, а друга не. Най-накрая се показа как задължава НЕК, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров в ефира на БТВ.

Стана ясно, че регулаторната цена генерира дефицит. Ясна е структурата на задлъжнялостта на НЕК, а сега е време да се решават проблемите там, алармира Димитров. Време е да се осъзнаем, че младите хора бягат от България и ние трябва да спрем изтичането на специалистите. Давам идеи, които трябва да бъдат обмислени, защото няма време, допълни Димитров.

Плащаме над 2 млрд. лева заради дългосрочни договори към американските централи и ВЕИ-тата. Това трябва да спре. Може да се въведе данък Робин Худ. Това е такса към производителите на енергия, която ще заплаща скъпата енергия, която сме задължени да плащаме самите ние. Бизнеса подкрепи подобна идея, каза Пламен Димитров.

Време е да се посочат и накажат лицата, които са виновни за огромното увеличение на цената в проектите “Цанков камък” и “Белене”, не е редно домакинствата да заплащат тези проекти. Не трябва да се отлага много покачването на цената на тока, допълни Димитров.

Подкрепихме промяна на законите за енергетиката и ВЕИ-тата, които ни задължават да изкупуваме ненужна за държавата енергия, вместо тя да отиде на свободния пазар, каза Пламен Димитров.

335 ВЕИ-та ще бъдат извадени от комисията, което ще доведе до малко поевтиняване на електроенергията. Ние се обявяваме против Трансатлантическият договор за сътрудничество, защото трудовите и стандартните стандарти на САЩ и България се различават много. Нашата държава ще пострада най-много в ЕС, защото сме най-слабата икономика, завърши Димитров.

Последвайте канала на

1351 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.06.25 | 20:16

1
и как пламенчо ще реши проблемте , а бизнеса имал нужда от по-ниско заплащане на труда , готово нов закон за робство

Добави коментар

Водещи новини