НС отхвърли три законопроекта

  • 25 май 2011 13:53

  • 508
  • 0
НС отхвърли три законопроекта
©

Депутатите отхвърлиха на първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

Законопроектът е внесен от народния представител от Синята коалиция Лъчезар Тошев. Законопроектът предвижда задължителна процедура на национален референдум по въпроси, свързани с присъединяването на страни кандидат-членки на ЕС, които граничат с България.

Според вносителя този въпрос, би редуцирало значително евентуален външен политически натиск върху българските власти за приемане на едно или друго решение за членството на граничеща с Република България страна. Депутатите отхвърлиха на първо четене законопроекта за здравното осигуряване.

В мотивите на законопроекта е записано, че проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за здравното осигуряване е изготвен с оглед съобразяване на дейността по доброволното здравно осигуряване с изискванията на Европейското законодателство в областта на застраховането.

Депутатите отхвърлиха на първо четене и законопроекта за изменение и допълнение на Закона за задълженията и договорите. В мотивите на законопроекта се посочва, че са необходими изменения във връзка със скандалните сделки за замяна на земи от държавния поземлен и държавния горски фонд, с които обществото и държавата се ощетяват през годините на така наречения преход със стотици милиони левове.

Последвайте канала на

508 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини