Бойко Борисов: Гордеем се с новите църкви и манастири

  • 25 октомври 2011 12:50

  • 2739
  • 11
Бойко Борисов: Гордеем се с новите църкви и манастири
© Булфото

Направихме доста нови църкви, нови манастири и ще реконструираме тези, които са на по стотици години, за да бъдат те и паметник на културата, като дойдат хората да видят старините, и в същото време свещениците да служат богослужението си, заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г при връчването на първите договори по проекти за реконструкция и обновяване на църковни храмове.

Благодаря на министъра на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на и на Румен Порожанов като шеф на фонд „Земеделие”. Да, ще кажете това им е работата, но 22 години това не е правено, допълни министър-председателят.

Дядо владика знае - ние направихме доста нови църкви нови манастири, с което се гордеем и това е отговор към българските националисти – строим и подпомагаме православната църква, реконструираме и реновираме и ги правим такива, че като влезе човек в тях, може да се гордее, посочи Борисов.

Гигинският манастир е един от ремонтираните храмове. Когато се запознах с отец Никанор, той беше в руини, сега той може да се мери с Рилския манастир по красота. Всеки може да види как сме направили манастира в Етрополе – изключителна красота. И на още много места мога да дам пример, каза премиерът.

Българинът в ежедневието си не е много набожен, но когато идват празници, целият народ се стича и отива в православните храмове. Когато види западнал храм, и неговото самочувствие е такова. Когато види един добре поддържан и ремонтиран блестящ храм, усещането и самочувствието на хората се вдига. Похвалих министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на и Румен Порожанов, защото, когато седнахме с Никанор, търсехме пари, но във време на криза, е много трудно да се извадят пари. Те успяха да намерят този инструмент през еврофондовете, за да съумеем да намерим над 40 милиона лева за ремонт на църкви, заяви Борисов.

Много е важно Вие като проповедници да можете да укрепвате българския дух и самосъзнание. Ние също много разчитаме на това, че ни водите по верния път и най-вече, че Началникът ни помага. Това е най-важното. Още веднъж - продължавайте. Над 40 млн. са много пари. Разходвайте ги точно и правилно, обърна се към присъстващите свещеници министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2739 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2017.06.05 | 01:41

11
Човек когато има много грехове, често прави дарения на Църквата за да се смили Бог над него. Има много такива примери - разбойници, нечестно забогатели, убийци, измамници и други подобни с дарения се опитват да изкупят греховете си. Пазете се от такива хора!

2011.10.27 | 10:28

6
Еми да ти не си ли виждал скъпите коли на българските, сръбските, руските и прочее мафиоти, на огледалото има броеници с кръстче, на таблото малки икони. Само кандило още нямат ама и това ще сложат :))))
отец Васил

2017.06.05 | 01:40

10
Храм Свети Георги Победоносец в шуменското село Тимарево е погрешно упоменато.Там няма храм и председател на църковното настоятелство съм аз. Не съм подавал документи по програмата за възстановяване и реконструкция на църкви и по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г, а и църковното настоятелство е регистрирано и благословено от митрополит Кирил Варненски и Великопреславски и е на името на "Св.Св. първовърховни апостоли Петър и Павел" , а не " Св. Георги Победоносец", както пише в този материал, моля хората от които зависи тава да си поправят неволната грешка, не е редно да се пише нещо , което не е вярно! Но все пак е похвално това което се прави от Министерския съвет и лично от г-н Премиера, това е пътя за ГРАДЕЖ НА БЪЛГАРИЯ, КАТО ГРАДИМ ПРАВОСЛАВНИ ХРАМОВЕ ...БРАВО!
ВЛАСТЕЛИНЪТ НА МАГИСТРАЛИТЕ

2017.06.05 | 01:40

9
Като офицер от МВР и член на БКП, Бойко Борисов е доста далеч от Духовното. Но той е доста далеч от много неща, така че му е простено. До скоро бях убеден, че индулгенциите са патент на Светата Римокатолическа Църква, но вече се съмнявам. Всяка безбожна българска мутра се впуска във флирт с БПЦ. Имаме Архонт Бинев, да се готви Архонт Борисов! Само искам да напомна на господин Борисов, че БПЦ е най-голямия собственик след Държавата... И, ако там не се вихреше корупция от "държавен мащаб", нямаше да е проблем да заделят 40 мил за рехабилитация на част от собствеността. А не беше ли Църквата отделена от Държавата? Колкото до Началника, Другарю Генерал, той си знае работата: забавя, но не забравя. Амин
мишко

2017.06.05 | 01:40

8
Защо не каже къде е построил нови църкви, че и манастири. Този вече толкова се увлече по лъжите си, че и сам започна да си вярва. Може накъде да е направен ремонт, но пък чак нов манастир - голяма смехория. Наистина за боко сме овце. Заслужаваме си го. Продължавайте да гласувате за Плевнелиев, че боко да управлява цялата държава. То той и сега си управлява еднолично. Нали е голям умник. Където и да отиде ръси глупост след глупост.

2011.10.27 | 10:29

7
И наш Бойко по новата мода в политиката, само градене му е майката а социалната политика в кенефа!
toqgata

2011.10.27 | 10:28

5
сигорно и с маниполирането на избори се гордее това говедо
Гого

2011.10.27 | 10:28

4
Сигурно Б.Б се гордее със минималната заплата която иска да направи 290 лева и голямата армия от безработни. Сигурно се бие във гърдите докато го споменава във Брюксел а останалите цъкат със език и му завиждат на тези резултати.

2011.10.27 | 10:28

3
Червени педали! Много сте далеч от религията. Вашите представи са свързани с вашия мироглед. Виждате в хората това което виждате в себе си.
курамуянко

2011.10.27 | 10:27

2
Бах тази ножица.....няма изтъпяване.
Gerev

2011.10.27 | 10:27

1
Гигинският манастир го е имало и преди Б.Б. и път до него имаше и като дете съм ходил там на храмовият празник. За реконструкцията заслуга има отец Никанор а не лекето Б.Б.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини