Към края на годината ще имаме цялата апаратура за онкоболни, увери Москов

  • 19 юни 2015 12:23

  • 1684
  • 2
Към края на годината ще имаме цялата апаратура за онкоболни, увери Москов
©

В София, Варна и Плевен монтират различна апаратура за лъчелечение и радиоапаратура. Към края на тази година ще имаме пълния набор от апаратура.

Това увери от парламентарната трибуна здравният министър Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва в отговор на въпрос на Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на за политиката на Министерството на здравеопазването относно лечението на онкоболни пациенти.

Помолен от нея да коментира идеята за лимитите, Москов заяви: „Има решение на Надзорния съвет на Касата, според който разходите за онкологично лечение са извадени от методиката и са на особен ред и отчетност“.

Не искам да споря с Вас и вярвам, че Вашата позиция е искрена, изтъкна Москов.

Последваха два допълнителни въпроса от червеното острие.

„Първият е, че въпреки Вашите обещания и тези на Надзорния съвет на НЗОК Ви уверявам, че лимитите не са премахнати, а са либерализирани. По този начин Вие обричате една част от пациентите да не могат да се лекуват в съответните срокове. Вторият ми е за сливането на онкодиспансерите в многопрофилните болници“, отсече Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Не искам да навлизаме в този тон, защото нещата не са така както ги представяте. Няма върнат български онкологично болен пациент заради лекарство поради лимит, отвърна здравният министър.

Иначе относно сливанията той посочи, че са предвидени 3 типа - юридическо сливане, формално обединение и консорциум.

Причината да няма върнати онкоболни е не политиката на Надзорния съвет, а на отговорността на лекарите, които лекуват за собствена сметка и трупат дългове, категорична бе обаче социалистката, която предупреди здравния министър: „Вие се товарите с опасни отговорности“.

Последвайте канала на

1684 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
болен

2015.07.26 | 09:34

2
Москов МАИМУНО а колко болни ще доживеят до тогава а .
XXL

2015.06.19 | 19:20

1
ОНКО БОЛНИ ЩЕ ИМАЛИ !!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини