ГЕРБ подкрепя въпросите за референдума така, както са зададени

  • 17 юни 2015 13:28

  • 1100
  • 2
ГЕРБ подкрепя въпросите за референдума така, както са зададени
©

ГЕРБ подкрепя въпросите за референдума за изборните правила така, като са зададени, защото те съдържат в себе си много възможности. Това заяви пред журналисти в парламента Данаил Кирилов от ГЕРБ в коментар на предложението на лидера на ДПС Лютви Местан за редакция на един от въпросите.

От ДПС предлагат референдумът да пита дали всички депутати да се избират мажоритарно, а не само част от тях. "Това, за което говори г-н Местан, е една от тези възможности. Тя е достатъчно крайна обаче и предполага цялостна смяна на изборния модел. Ние предпочитаме смесения модел, в който има и мажоритарен, и пропорционален избор", обясни Кирилов.

Според ГЕРБ предложеният от ДПС въпрос се задава преждевременно, без да е видян резултатът от вота на суверена. Ако суверенът ни даде възможност да коментираме по този въпрос, да - тогава би могло да се обсъждат всякакви варианти, допълни Данаил Кирилов.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1100 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Истински референдум

2015.06.17 | 15:15

2
Не е ли по-справедливо въпроса да е: Коя избирателна система предпочитате? а) пропорционална б) мажоритарна в) смесена
ТОШО ТОШЕВ

2015.06.17 | 15:15

1
85 % ОТ "СУВЕРЕНЪТ" ВИ ИСКА НАМАЛЯВАНЕ БРОЯ НА ДЕПУТАТИТЕ ОТ 240 НА 89 ! НО ,НА НИТО ЕДНА ПАРТИЯ НЕ И СЕ ИСКА ТОВА,ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА ВАШАТА ИНТЕРЕСНОТО Е ,ЧЕ КОГАТО ВИ СЕ ЗАДАДЕ ПОДОБЕН ВЪПРОС НА РАЗНИ СЪБИРАНИЯ ,НЕ МОЖЕТЕ ДА ДАДЕТЕ НИКАКЪВ СМИСЛЕН ОТГОВОР-ЗАПОЧВА НЯКАКВО БРЪЩОЛЕВЕНЕ , БРОЯ НА ОБЛАСТИТЕ ,ЧЕ НЯМАЛО ДА ИМА ДОСТАТЪЧНО ДЕПУТАТИ И АЛА БАЛА ТЪПИЗМИ ! ИСТИНАТА Е ,ЧЕ НЕ ВИ СЕ ИЗПУСКА КОКЪЛА -ПЪК И БЕЗ ТОВА В ЗАЛАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ МНОГО РЯДКО ПРИСЪСТВАТ ПОВЕЧЕ ОТ СТОТИНА ЧОВЕКА! ДА НЕ ГОВОРИМ КОЛКО СЕ ИЗКАЗВАТ .

Добави коментар

Водещи новини