НС обсъжда промени в Закона за гражданската регистрация (видео)

  • 17 юни 2015 10:00

  • 1393
  • 1
НС обсъжда промени в Закона за гражданската регистрация (видео)
©

Призивът е за справедливост през вот „за” на законопроекта на ДПС. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна при дебатите промени в Закона за гражданската регистрация на първо четене.

Местан уточни, че става въпрос за предложение, с което целят възстановяване на елементарна справедливост. „За съжаление, в законодателния процес от обществено значение, освен какво се предлага е и кой го предлага. Съображенията, които чухме против, бяха свързани с вносителя, а не с това, което предлага”, коментира Местан.

Той поясни, че са били окуражени от заявката от дясно, които да предлагат свое решение с имената на починалите при Възродителния процес. „Такава инициатива от дясно не се появи. Ние заявихме, че ще подкрепим подобна инициатива. Може би сме единствената парламентарна група, която има смелостта да подкрепя една или друга инициатива не от гледна точка на вносителя. Понеже няма кой друг, освен ДПС да предлага закони, достатъчно изчакахме, на вас не ви остава друго освен да ни подкрепите”, заяви Местан.

Той призова за второ четене да останат само следните две предложения – административно да бъдат възстановени имената на починалите, а за всички останали резултатът да бъде от лична воля, но отново по административен път, а не по съдебен.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1393 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
BOIKOOOOOOOOOO- KURVOOOOOOOOO

2015.06.17 | 14:10

1
BOIKOOOOOOO KURVOOOOOOOOOOO

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини