БСП скочи на Москов: Ако въведете още изисквания няма да има пациенти

  • 16 юни 2015 20:40

  • 2816
  • 4
БСП скочи на Москов: Ако въведете още изисквания няма да има пациенти
©

Отново словесни закачки по време на гласуването на второ четене на промените в Закона за здравното осигуряване. Депутатът от БСП Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на постави математическа задача към Димитър Байрактаров.

Тя попита колегата си колко килограма картофи трябва да продаде един картофопроизводител от Велинград, за да плати 1008 лева, с които да си внесе здравните вноски, за да може да се лекува безплатно. Преди това Манолова изтъкна, че в изказването на Байрактаров некоректно са интерпретирани опасностите, които грозят българските граждани, когато попаднат в ръцете на частните съдебни изпълнители (ЧСИ).

„Не съм съгласна с него, че в случаите, в които бъдат приети текстовете, гражданите ще бъдат преследвани от ЧСИ, ще бъдат и с прекъснати здравни права”, уточни Манолова.

Преди това Димитър Байрактаров беше казал, че като икономист е по-добър математик от юристите.

Председателят на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно посочи, че относно прекъсването на здравни осигуровки в този текст се концентрира подхода в социалното осигуряване. Той посочи, че ако се направи възрастта за пенсиониране 90 години, няма да има смисъл от пенсиониране. „Ако изтеглите 36 месеца на 360, то тогава очевидно е, че никой няма да има нужда да ползва здравно осигуряване. Тоест тези хора ще отпаднат. От 1999 година се констатира, че поради различни причини годни хората не плащат”, посочи Миков и уточни, че не бива да се пропуска кризата, обхванала страната от 2009 година, когато все повече хора са се отказвали да плащат.

„Здравеопазването е конституционно право, а ако въведете още допълни изисквания, практически няма да има пациенти. Не е добър такъв подход и той няма да върне доверието и да накара хората да бъдат по-редовно заплащащи своите здравноосигурителни вноски. Има много висока степен на недоверие. Министърът щял да въведе друга санкция – който не минава на профилактичен преглед, да му се увеличи здравноосигурителна вноска. Ясно ли ви е, че в откъснатите села, той няма пари да отиде на преглед. Къде живеете – в Париж, Мюнхен? Даже от жълтите павета се вижда това”, добави Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2816 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.07.25 | 21:34

4
Москов е мръсен боклук.. Остана да спрете пенсиите, които са най-ниските и да искате данък "ядене, пиене и расисъм срещу циганите". Управляващите забиха всеки сектор. Като ограбят държавата ще са във чужбина, а вие ще духате средния, защото сте ги избрали.

2015.07.25 | 21:34

3
Същото ,каквото е ГРОБ !

2015.06.17 | 08:06

2
Даже от жълтите павета се вижда това

2015.06.17 | 07:57

1
КАКВО Е ТОВА бсп

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини