Цветанов: Полицията можеше да предотврати мелето в “Орландовци”

  • 15 юни 2015 18:44

  • 2359
  • 4
Цветанов: Полицията можеше да предотврати мелето в “Орландовци”
© Булфото

Полицията трябваше да реагира по-рано и да вземе мерки срещу случващото се в “Орландовци”. Това призна заместник-председателят на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа във Велико Търново по повод случилото се в столичния квартал в събота, предаде Дарик.

Според него мелето е можело да се предотврати. “Служители на МВР в момента полагат много усилия да не се разрастват подобни локални конфликти, които могат да прераснат в умишлено създадени проблеми в други населени места”, увери Цветанов. Той призова всички да се държат национално отговорно и да не създават подобно напрежение. Препоръча обаче да се предприемат категорични мерки, които да доведат до явни резултати.

“Чух, че и от двете страни е имало криминално известни лица. Дали това допълнително води до нажежаване на обстановката, смятам, че компетентни са органите на МВР и не мога да се произнеса категорично с оценка, защото не разполагаме с доклади”, посочи заместник- председателят на ГЕРБ.

Той изрази надежда, че с наближаването на местните избори подобни конфликти няма да се разрастват и разумът ще надделее.

По отношение на протестите на служители на МВР Цветанов припомни взетото преди време решение да бъдат командировани полицаи на българо-турската граница. “Още тогава изразихме мнение, че това ще доведе до много извънреден труд, наслагване на напрежение, застрашаване на живота и здравето на служителите и увеличаване разходите на МВР. Ние заявихме категорично, че трябва да се назначат гранични полицаи, които пряко да бъдат ангажирани с охраната на границата”, припомни Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

По негови думи командироването на кадри на МВР води до вакуум по отношение на битовата престъпност. Той посочи, че има обявен конкурс за 200 гранични полицаи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2359 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
СС

2015.06.21 | 21:52

4
Цвинокио, стига си пазил избирателите си...Бо/клук нещас/тен........

2015.06.21 | 21:52

3
НЯМАШЕ ЗАПОВЕД

2015.06.21 | 21:51

2
Кога този изрод ще влезе в затвора? За кокошка няма прошка, за милиони няма закони!

2015.06.21 | 21:51

1
ТОЗИ АРТИСТ ЗАЩО НЕ Е В ПАНДИЗА.

Добави коментар

Водещи новини