Борисов: Предприемаме мерки за бързо реализиране на газовата връзка с Гърция (снимки)

  • 12 юни 2015 10:43

  • 2029
  • 5
Борисов: Предприемаме мерки за бързо реализиране на газовата връзка с Гърция (снимки)
©

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се срещна с президента на Азербайджан Илхам Алиев. По време на срещата в президентския дворец в столицата Баку, Борисов и Алиев обсъдиха възможностите за пренос и доставка на природен газ от Азербайджан до България.

Премиерът Борисов подчерта, че от българска страна се полагат всички необходими усилия, за да може чрез изграждането на интерконекторната връзка между Гърция и България до страната ни да се доставя азерски газ. „Българското правителство е предприело абсолютно всички мерки за бързото реализиране на газовата връзка с Гърция и ще гарантира качественото изпълнение на проекта. Интерконекторът ще бъде с приблизителен капацитет от около 25-30 млрд. куб. м. и това от своя страна ще позволи България да се превърне в разпределителен център, от който азерски газ ще може да достига и до останалите страни от Европа".

"Имайки предвид капацитета на връзката с Гърция и проектираните връзки с газопреносните системи на Румъния и Сърбия, възможностите на България за газово разпределение към цяла Европа се увеличават значително и затова Азербайджан може да планира реализирането на много по-големи от количества газ за България и Европа“, подчерта Борисов пред Алиев.

По време на срещата премиерът и президентът обсъдиха двустранните отношения между България и Азербайджан. Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г благодари сърдечно на президента Алиев, че вече е факт и дарението, което България получи от Азербайджан за реставрация на крепостта „Трапезица” във Велико Търново.

Азербайджанската фондация за историческо и културно наследство „Гейдар Алиев” предостави 1,2 млн. евро, с които ще бъде реставрирана западната част на хълма, в това число три църкви, алеята в цялата крепост, ще се обзаведе и музеят на хълма, където ще бъдат експонирани всички находки. Ще се възстанови и инфраструктурата към туристическия обект.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2029 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
циганин от банкя

2015.06.12 | 19:40

5
Отишла Тиквата в Азербайджан,да му доразпорят аналния "гердан"....МУХА–ХА–ХА–ХА !!!!!

2015.06.12 | 19:40

4
Герб ще ви докарат до циганизация и беззаконие, ще ви лъжат до последно. Георги Стоев е убит от мафията, която се управлява от Борисов, Маджо и други. Погледнете автобиографията му, ще видите, че сте сбъркали човека за държавата. Хубаво е случа Стоев да стане известен
dsf

2015.06.12 | 19:40

3
Faida ... nali kato doidat BSP i DPS ak na vlast i tezi prokti 6te sasipqt.

2015.06.12 | 19:40

2
I TOIA NAIBA KURVATA BOIKO
XXL

2015.06.12 | 19:40

1
ПИТАХТЕ ЛИ ГОСПОДАРИТЕ ОТ USA ДА ЛИ МОЖЕ!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини