Томислав Дончев: Поскъпването на тока ще е минимално

  • 12 юни 2015 08:31

  • 1156
  • 1
Томислав Дончев: Поскъпването на тока ще е минимално
© Булфото

Коментираното увеличение на цената на тока с 20% за бизнеса не отговаря на истината. Не знам кой и откъде е извадил подобно число. Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Възможно е за някои категории потребители да има увеличение, но ме увериха, че стойностите ще са много по-ниски – 1-2%. Добре е в оставащите дни да се проведат поне още няколко срещи между представители на всички бизнес организации и КЕВР, където позициите да бъдат изразени до най-малките детайли, посочи той.

Дончев заяви, че е съгласен с бизнеса, че всяко увеличение на цената на тока влияе на крайните цени, а оттам и на потребителите.

По думите му най-голямата стъпка, която трябва да бъде направена, за да бъде преодолян огромният дефицит в енергетиката, е либерализацията на пазара. Другото е да бъдат запушени всички дупки, всички течове в енергийната система. Държавата няма как да извади едни пари и да ги стовари в енергетиката, категоричен е вицепремиерът.

Според него няма основание за отлагане на решението за увеличението на цената на тока, тъй като то ще бъде минимално.

Социалната и политическата стабилизация у нас подпомагат ръста на икономиката. Мисля, че до края на годината той може да надхвърли предвижданите 2%. За да настигнем обаче развитите европейски държави, ръстът трябва да е поне 5% на година, каза още Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1156 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
един

2015.06.12 | 14:01

1
поскъпването на тока може да е минимално но цените на стоките ще скочат максимално така е в българия

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини