Жаблянов: Кабинетът не ни предлага реформи, а повтаряне на прехода

  • 11 юни 2015 07:56

  • 934
  • 0
Жаблянов: Кабинетът не ни предлага реформи, а повтаряне на прехода
©

Инакомислещите в демократичната политическа система си намират други партии. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от "БСП лява България" Валери Жаблянов по повод вчерашното гласуване за това дали Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в да бъде изключен от парламентарната група.

За изключването не достигнаха два гласа. Аз гласувах за изключването на г-н Кадиев, защото той внесе законопроект, който е извън нашето разбиране за политика. Дори не съм сигурен, че знае какво предлага. Той извърши политическо действие, което е в противоречие с мнението на БСП. С това си действие Кадиев даде възможност да се отворят различни амразури за стрелба срещу партията. Това е един процес, който започна със създаването на АБВ и изглежда, още не е приключил, посочи Жаблянов.

Попитан може ли да се появи ново АБВ, Жаблянов каза: "Ново АБВ не може да се появи. Който иска, може да отиде там".

По думите му в БСП има консолидация за вътрешна промяна. БСП не приема резултатите от прехода и иска реформа на прехода. Това, което днес ни се предлага от управляващите, не е реформа, а повтаряне на прехода. България се нуждае от социална и икономическа реформа, а управляващите ни предлагат реформа тип "да приватизираме това, което е останало", каза депутатът от левицата.

По думите му има сили, които всячески искат да попречат на БСП "да завие наляво". БСП ще играе основна роля в България, заяви още Валери Жаблянов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
934 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини