АБВ няма да подкрепи ТПТИ в парламента

  • 09 юни 2015 14:26

  • 1520
  • 1
АБВ няма да подкрепи ТПТИ в парламента
© Булфото

Позицията на АБВ е категорична - нашите народни представители няма да подкрепят такова споразумение. Това заяви председателят на АБВ Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, на кръгла маса за устойчиво развитие на земеделието в България, по отношение на готвеното Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ/TTIP). „Надявам се и в Европа да го разбират, но дебатът предстои”, добави той, цитиран от "Фокус".

Лидерът на АБВ коментира и самата стратегия за развитие на земеделието. „Много от нещата са казани в самата разработка – ниската производителност, ниската добавена стойност. Деформирахме политиката си – изнасяме суровини, вместо да търсим варианти за развитие на преработвателната промишленост”, обяви той.

Участие в дискусията взе и министърът на земеделието и храните в кабинета „Орешарски” проф. Димитър Греков. „Тази стратегия, която не е само на този колектив, поне от 10 години се подобрява. Има приемственост в МЗХ да се върви стъпка по стъпка напред. Виждаме, че се върви в тази посока. Ако прегледаме програмите на различните политически партии, приоритетите са почти едни и същи, което показва, че колкото и да сме негативни, вървим в правилна посока”, заяви Греков.

Според проф. Греков трябва да се засили комуникацията с браншовите организации в сектора, въпреки опитността на служителите в МЗХ. „Отдалечи ли сме се от това, което е полезно за практиката”, уточни той по линия на образованието.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1520 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
хатакларъ УМРЯ СЪС 2% НА РЯЗАНИЯ НА ДОГАН хахахаха

2015.06.09 | 16:47

1
БОКЛУК СИ ОСТАВА БОКЛУК ДО ЖИВОТ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини