Представят промените в Закона за лова

  • 09 юни 2015 09:18

  • 2698
  • 1
Представят промените в Закона за лова
© Getty Images

Министерството на земеделието организира кръгла маса, на която ще представи подготвяните промени в Закона за лова. Дискусията се провежда два дни преди обявения от ловците национален протест.

От 2000 година досега Законът за лова е променян 27 пъти и нито една от тези промени не е направена в полза на опазването на дивеча, казват ловците. Изменения се правят да се обслужат интересите на някого, а често, за да се оказва политически натиск. Проблемът е в начина, по който се разпределят ловните площи, и това, че концесионерите на заградени ловни площи залагат капани, ловят дивеч от свободните площи и го вкарват в терените си.

"През годините имаме случаи, когато група банкери отива в едно ловно стопанство и за два ловни дни убива 220 броя дива свиня. Това няма нищо общо с принципите на лова. Това е избиване на затворници, защото тези животни, вкарани в тези малки, заградени площи, нямат шанс се спасят", коментира Васил Василев, секретар на Съюза на ловците, цитиран от БНР.

Днес Агенцията по горите ще представи промените в Закона за лова. Дали това ще накара ловците да отменят насрочения за четвъртък национален протест, все още не е ясно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2698 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.06.10 | 23:21

1
така написани явно банкерите са много кръвожадни , но сигурно са били много гладни да убият 220 прасета за два обяда , та започвам да си мисля за вредния дивеч и неговото отрегулиране по не естествен път

Добави коментар

Водещи новини