Яне Янев: Саботират ВМЗ, заплашена е националната сигурност

  • 06 юни 2015 19:12

  • 3200
  • 6
Яне Янев: Саботират ВМЗ, заплашена е националната сигурност
©

Интереси саботират ВМЗ-Сопот да работи пълноценно. Такова мнение изказа лидерът на партия „Ред, законност и справедливост” Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, пред Нова телевизия, по повод инцидента в село Анево.

„Това, което се случва, е притеснително.То касае националната сигурност”, заяви Янев.Той подчерта, че само четири държави в света произвеждат продукция като тази от ВМЗ.

„ВМЗ може да се развие като перспективно предприятие с износ в големи обеми”, смята Янев. По думите му, досегашното ръководство трябва да бъде освободено и да му се потърси сметка за ситуацията до момента. „Трябва да се провери в детайли дали определени договори не са били скрити от досегашния директор Стоенчев”, посочи той.

„Много притеснителна е тенденцията, че предприятието не работи. Трябва да се направи всичко възможност част по-скоро да заработи”, смята лидерът на РЗС.

Той коментира и горещата тема за конфликта в Гърмен. „Башев мислеше, че може да сложи своето протеже да управлява вместо него. Когато тя вкара друга фирма, тръгна конфликтът”, обрисува той картината с бившия кмет Ахмед Башев и настоящия – Минка Капитанова. Според него Башев е организирал масовото преселение на роми, за да си осигури достатъчен брой гласове.

Според Янев хора като Ахмед Башев са се превърнали феодални господари в регионите си с неограничена власт.

Янев беше попитан и за смяната в позицията си, след като от критик на премиера Бойко Борисов в предишния му мандат сега се е съгласил да стане негов съветник. „Какво говоря на премиера от дълги години и какво му говоря сега, е ясно”, каза той многозначително. Янев определи длъжността си на съветник като странична позиция.

По отношение на предишните критики на РЗС към ГЕРБ настоящото сближаване на позициите, Янев цитира Йосиф Петров: „Аз ли направих завоя или те дойдоха на моя”. „Те дойдоха на нашия проект за цялостна промяна”, обясни той.

Янев прогнозира и кога ще излезе цялата истина за казуса КТБ – „тогава, когато влезе новото ръководство на БНБ”. „Нищо за КТБ не може да бъде истинско и пълно, докато не се смени ръководството на БНБ. Иван Искров продължава с изключително безпардонно нагло поведение. Той осъществява директна злоупотреба с власт”, допълни той.

„Конституцията ни е проблемът”, заяви лидерът на РЗС. Според него, основният закон е такъв, че не може да се отзовава главният прокурор, председатели на съдилища и ключови институции, включително и управителя на БНБ.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3200 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.07.14 | 12:10

6
Волен те изпревари.ти кога ще ставаш баща?Нали искаше неговата бивша Капка?

2015.07.14 | 12:10

5
Преди време Янев ругаеше Борисов, а сега му е съветник хаха... Всички от Герб до дпс си играят със народа, които така или иначе нищо не прави.

2015.07.14 | 12:10

4
Разкарай се, путьо!
бай Иван

2015.07.14 | 12:10

3
Тая смотана държава е в това унизително състояние заради такива палячовци като Янето!!

2015.07.14 | 12:10

2
Кой беше тоя оръфляк ???

2015.07.14 | 12:10

1
Не плюйте по Янето. Не е лошо момче. Понякога казва истини...Други политици пък никога не казват истини...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини