Реформаторите дискутират своя кандидатура за гуверньор на БНБ

  • 05 юни 2015 09:31

  • 841
  • 0
Реформаторите дискутират своя кандидатура за гуверньор на БНБ
©

Задължителното гласуване не е хапчето, което ще излекува болната българска демокрация - дори напротив, то ще свали цената на гласовете на предстоящите местни избори. Това каза в сутрешния блок на БНТ Найден Зеленогорски, съпредседател на ПГ на Реформаторския блок.

Той допълни, че в някои от най-развитите демокрации в света задължителното гласуване не е правило, а по-скоро изключение. Зеленогорски коментира също така, че партиите в обединението имат намерението да излязат с обща кандидатура на предстоящите местни избори през есента. Той обаче подчерта, че името на Соломон Паси не е единственото, обсъждано от коалицията за съперник на Йорданка Фандъкова за кметския пост в София.

Политикът обяви, че партиите от блока са се обединили около общ законопроект към Закона за граждански регистрации. Идеята на Реформаторите е да се премахне изборния туризъм и възможността на един адрес да се регистрират между 50 и 100 човека. Накрая Зеленогорски обяви, че Реформаторите дискутират своя кандидатура за гуверньор на БНБ.
 

Последвайте канала на

841 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини