Първанов на официално посещение в Рамала

  • 04 юни 2015 14:17

  • 1070
  • 6
Първанов на официално посещение в Рамала
©

По покана на президента на държавата Палестина Махмуд Аббас на 02.06.2015 г. президентът на Р България (2002-2012) и председател на ПП АБВ Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в направи официално посещение в Рамалла. По време на своята визита Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в и придружаващата го делегация проведоха срещи и разговори с висши членове на палестинското ръководство, а така също среща с ръководството и членове на Асоциацията за палестинско-българско приятелство. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ .

В разговорите на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в с президента Аббас, които протекоха в изключително топла и приятелска атмосфера, бяха обменени мнения за развитието на двустранните отношения и бе изразено желание за тяхното развитие и укрепване. Президентът Първанов подчерта, че сред политическите сили и обществеността в България съществува консенсус по въпросите за развитието на отношенията с Палестина, който намира израз в последователността и приемствеността на провежданата от всички български правителства политика.

В тази светлина бе разгледано и предстоящото официално посещение в България на президента Махмуд Аббас през есента на тази година. Двамата събеседници споделиха убеждението, че то ще бъде нова важна стъпка в по-нататъшното развитие на двустранните отношения. Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в изрази готовност да съдейства за подготовката и успешното протичане на тази визита и по-специално организирането на българо-палестински бизнес форум между деловите среди на България и Палестина, а така също и за финализиране на двустранните споразумения и спогодби, които се очаква да бъдат подписани по време на посещението.

Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в информира своя домакин за обстановката на Балканите. Разменени бяха мнения и информация и по други важни въпроси на международното положение. Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в и придружаващата го делегация се срещнаха също с члена на Изпълнителния комитет на Организацията за освобождение на Палестина и председател на Фронта за палестинска борба д-р Ахмед Маджаляни, на която бяха разгледани и възможностите за сътрудничество между ФПНБ и АБВ.

На срещата със заместник-генералния секретар на Демократичния фронт за освобождение на Палестина Каис Абделкарим (Абу Лейла) и част от ръководството на партията, българските гости бяха подробно запознати със ситуацията в Ивицата Газа и проблема с палестинските бежанци. На срещата с председателя на комисията за международни връзки на "Фатах" д-р Набил Шаат, Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в бе информиран за възможностите за възобновяване на мирните преговори.

С двамата палестински ръководители бяха обсъдени и други въпроси от взаимен интерес, включително възможностите за установяване на контакти на партийно ниво и размяна на представители на младежките организации на АБВ и съответните палестински партии. В атмосфера на приятелство премина срещата на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в и с възпитаници на български ВУЗ. На нея бяха разменени мнения за разширяване и укрепване на двустранните отношения. Зададени бяха въпроси за политическата обстановка в България, както и за възможностите на АБВ да съдейства за решаването на някои особено важни въпроси на отношенията между нашата страна и Палестина.

По време на посещението си в региона, Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в се срещна също с Шимон Перес - президент на Израел (2007-2014) и носител на Нобелова награда за мир. В разговора между двамата бяха разменени мнения по обстановката на Балканите и в Близкия Изток, по някои проблеми на глобалното развитие и други международни въпроси.

Договорено по принцип бе участието на младежи от двете страни в мероприятия на Центъра за мир „Шимон Перес“ и на българската Академия за лидерство. Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в отправи покана към Шимон Перес за участие в научен форум в България с лекция по актуалните проблеми на световното и човешко развитие.

Поканата бе приета с интерес, като конкретните дати ще бъдат уточнени допълнително. Президентът Първанов се срещна и се представители на организациите на българските евреи в Израел. В рамките на посещението, секретарят на НС на ПП АБВ Емил Кало проведе среща с Хилик Бар, заместник-председател на Кнесета и Главен секретар на Партията на труда. В разговора бяха обсъдени възможностите за взаимодействие между двете леви партии.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1070 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
karl marxtete

2015.06.05 | 06:53

6
shte napravi dobro na vsichki ako ostane tam
karl marxtete

2015.06.05 | 06:52

5
shte napravi nai dobroto ako ostane tam

2015.06.05 | 06:52

4
ДВАМА ГЛУПАКА СА ПИСАЛИ ОТДОЛУ, БРАВО ПЪРВАНОВ!

2015.06.05 | 06:52

3
Ей,БОКЛУК резан-бегай да го лапаш на агент Гоце-българофила !
Грък

2015.06.05 | 06:52

2
ЗА ДА ИМА МИР НА БАЛКАНИТЕ,ВСИЧКИ ВУЛГАРИ(БЪЛГАРИ)ТРЯБВА ДА УМРАТ, А ВУЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ПОДЕЛИ МЕЖДУ ЕЛАДА,РУМЪНИЯ И СЪРБИЯ
Боклук

2015.06.05 | 06:52

1
Благодарение на БЪЛГАРИТЕ,има мир на Балканите-курво македонска.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини