Миков: Очевидно е, че съвсем планомерна атака към БСП се реализира в момента

  • 02 юни 2015 19:52

  • 1704
  • 3
Миков: Очевидно е, че съвсем планомерна атака към БСП се реализира в момента
©

Очевидно е, че съвсем планомерна атака към БСП се реализира в момента, каза пред журналисти лидерът на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, помолен да коментира обсъждани днес в публичното пространство твърдения, че му е предлаган подкуп, за да се откаже като кандидат за председател на БСП.

В правото има един принцип - който твърди, той доказва, каза Миков и допълни, че тези, които днес цял ден разтягат тази история, да излязат поименно и да я докажат. По думите му приказките в трето, четвърто лице са несериозни в политиката. За какъв подкуп може да става въпрос, подкупите се дават на длъжностни лица, за да извършат или за да не извършат нещо по служба, отбеляза Миков.

Според него, тези които употребяват тази терминология, е необходимо да имат елементарна гражданска грамотност, за да го знаят. В отговор на въпрос срещу него ли е атаката, Миков заяви, че смята, че не е лична, а е срещу БСП.

Има напластяване на хора, които ги свързва едно нещо - всички те искаха да участваме в управлението и още тъгуват, че не сме там, отбеляза лидерът на БСП.

По думите му той обвързва атаката с курса, който не се харесва, а партията следва - на ясен ляв профил, политическа последователност и ясна алтернативност и опозиционност. Според Миков в процеса на кампанията за лидер на БСП към различни представители са правени различни намеци, различни убеждавания за отказване.

Що се отнася до частните разговори, не е въпрос на политическо, а на елементарно възпитание, тези разговори да не бъдат раздухвани, хиперболизирани и преразказвани, допълни той.

В отговор на въпрос за напуснали членове на партията зам.-председателят на НС на БСП Бойко Великов каза, че никой не коментира колко нови членове има, а широко се дебатира за тримата напуснали. Той отбеляза, че за шест месеца са приети 1234-ма млади членове на БСП.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1704 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.06.03 | 20:47

3
Ne думай.. 1234 млади членове... Ами те останаха ли толкова млади в България....? Как всичко което изречете вашата партия е лъжа....
последната червена бабичка

2015.06.03 | 20:47

1
Миков, а закривай я тая партия

2015.06.03 | 20:47

2
Няма да я закрият, защото е партия на богатите, но поне да и сменят името.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини