Менда Стоянова: Паднето на банковата тайна няма да има желания ефект

  • 02 юни 2015 18:36

  • 1445
  • 4
Менда Стоянова: Паднето на банковата тайна няма да има желания ефект
©

Липсата на квалифицирани работници е големия проблем на бизнеса в България. Имаме професионални училища, които произвеждат кадри, но младите отказват да работят. Има една част от безработните, които нямат нужната квалификация. Това каза Менда Стоянова, председател на Комисията по бюджет и финанси, в предаването "Още от деня" по БНТ.

Според нея липсва воля от страна на образователното министерство да се стимулират учениците от професионалните гимназии, които след това да бъдат в помощ на бизнеса. Това може да стане със платени стажове, посочи Стоянова.

По повод предложението да падне банковата тайна по казуса "КТБ" Стоянова се усъмни, че ефектът ще бъде този, който се очаква. В списъците вероятно ще има и хора, които не са нарушили закона, но може да пострада името им. Тя даде съвет на журналистите много внимателно да разследват списъците.

На въпрос дали ГЕРБ налага своя кандидат за нов управител на БНБ и дали няма да има още кандидати за поста председателят на бюджетната комисия посочи: "В правилника на НС е заложена задължителна процедура за длъжностите, които се заемат след гласуван в НС. Всяка една ПГ или независим народен представител има право да предложи кандидат за поста. Не виждам причина ГЕРБ да издига друга кандидатура, след като вече представихме Емил Радев. Това би била политическа шизофрения. В един несигурен момент би било добър знак всички партии да застанат зад фигурата на този добър професионалист".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1445 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.06.03 | 12:19

4
Ефект ще има от падането на ГЕРБ и ТИКВАТА ПРОСТА ! ДОЛУ тия крадци малоумни !

2015.06.03 | 09:45

3
На какво се надявате още? Че Гробарите ще Ви решат проблемите? Тогава затягайте коланите? Аз ще затегна колана в самолета! Терминал 2 ме зове!

2015.06.03 | 07:05

2
Падане на банковата тайна в целия свят едновременно. Да видим тогава кой колко краде.

2015.06.02 | 22:47

1
Nqma da imate kvalificirani rabotnici na zaplata 150 evro! Umnite prosto napuskat Grobariq! Pri polojenie, 4e polu4qavam 20 puti pove4e, nqma da rabotq za nqkoq na6enska mutra!

Добави коментар

Водещи новини