Борисов пази кметовете в Добрич и Плевен

  • 02 юни 2015 06:59

  • 1893
  • 0
Борисов пази кметовете в Добрич и Плевен
© Булфото

Кметовете на Добрич Детелина Николова и на Плевен проф. д-р Димитър Стойков ще бъдат издигнати от ГЕРБ за втори мандат на местния вот през есента, съобщи "Стандарт", позовавайки се на високопоставени източници, близки до Изпълкома на партията.

Категорично лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е дал подкрепата си за нов мандат и на двамата. Освен Стойков и Детелина Николова се ползва с авторитет в града, а предварителните сондажи сочат, че е почти сигурен победител в Добрич.
"Нямам забележки към Детелина", отсякъл Борисов пред своите и дал "зелена светлина" за кампания.

В анализа на ГЕРБ става ясно, че проф. Стойков в Плевен е фаворит на местните също заради добрите резултати от работата си като кмет. Сегашният плевенски кмет се ползва с подкрепата и на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Очакванията са от Реформаторския блок да издигнат срещу Стойков адвоката Георг Спартански, който нашумя преди време като защитник на шофьор с 1,67 промила. Любопитното по казуса бе, че човекът зад волана бе зам.-председателят на Общинския съвет Илиян Беров, а Спартански бе председател на местния парламент.

В Монтана, срещу сегашния градоначалник Златко Живков, хората на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще заложат на кмета на община Георги Дамяново Дилян Димитров. Именно той пое поста на областен координатор на партията в Монтана след оставката на Искра Фидосова. Зад кандидатурата на Димитров е застанала депутатката от региона Десислава Атанасова.

В Кирково, област Кърджали, ГЕРБ ще издигне сегашния зам.-областен управител на Кърджали Румен Младенов.

В същото време в БСП вътрешните сондажи сочат, че единственият сигурен кмет с нов мандат наесен ще е градоначалникът на Сливен ген. Кольо Милев. При неговата кандидатура успеваемостта на червените "би била малко над 50 процента", става ясно от партийните сметки.

В БСП са притеснени, че дори след балотажите гаранцията за успех на вота е 30-40 процента.

Червените ще издигнат в Търговище за нов мандат д-р Красимир Мирев, който ще има за опонент д-р Дарин Димитров от ГЕРБ.

Последвайте канала на

1893 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини