Павлова започна разпределянето на 20-те млн. лв. за бедствията (видео)

  • 01 юни 2015 11:37

  • 1541
  • 1
Павлова започна разпределянето на 20-те млн. лв. за бедствията (видео)
© Булфото

В МРРБ бяха сключени първите договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ със средства от Фонд „Солидарност“ на ЕС във връзка с бедствията, които ни сполетяха през юни 2014 година, предаде репортер на Novini.bg.

Щетите са за милиони левове. ЕК ни отпуска около 20 млн. лева, за да бъде възстановена инфраструктурата в засегнатите райони. Днес бяха подписани първите договори за 10 общини, но имаше представители само на 5 от тях.

На събитието присъства и министър Лиляна Павлова, която заяви, че освен вече подписаните договори в ЕК са изпратени и документи за одобрение на финансова помощ за бедствията от зимата. Павлова се надява до края на годината да получим част от средствата, за да може хората в засегнатите райони да посрещнат спокойно идващата зима.

Целта на фонда е да допълни усилията на засегнатите държави и да покрие част от техните публични разходи, както и да подпомогне по-бързото възстановяване на инфраструктурата и заводите преди настъпването на природното бедствие.

Кметове на общините, получили средствата, благодариха за оказаното съдействие. Те трябва в 18-месечен срок да възстановят щетите.

Последвайте канала на

1541 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Български бедняк

2015.06.02 | 13:45

1
Я бутни и на мене половин мильонче.Ще съм ти блатгодарен,че нема да умра от глад!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини