Сините: Трябва да търсим отговорност от „Атака”

  • 25 май 2011 10:30

  • 308
  • 0
Сините: Трябва да търсим отговорност от „Атака”
©

Акцията на „Атака” пред джамията е провокация срещу сигурността на страната. Това каза в декларация от името на ПГ на Синята коалиция съпредседателят й Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

По думите на Костов „Атака” не се е съобразила и е погазила българската конституция, защото е посегнала на правото на хората свободно да изповядват вярата си. На провокацията трябва да отговорят българските институции и българските политици, смята Костов.

Той попита какъв е отговорът на Народното събрание. „Ние трябва да търсим отговорност от „Атака”. Аз предлагам, всеки член на Парламентарната група на „Атака”, който участва в провокацията, да бъде освободен от ръководни позиции в Народното събрание. Всеки член, който участва в провокацията, да бъде освободен от днес от най-важните комисии - комисията за вътрешен ред и обществена сигурност и Комисията за контрол на ДАНС. Синята коалиция настоява прокуратурата да изправи пред съда провокаторите, настоява съдът да отсъди справедливо за вината на всеки от тях”, заяви Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.


По думите на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - хора, които посягат на сигурността на страната не могат да представляват Народното събрание в неговите органи. Лидерът на сините посочи, че са отговорни и тези, които са се оказали неспособни да предотвратят тази провокация. Според него отговорността е на администрацията на столичния кмет Йорданка Фандъкова, както и на вътрешния министър, който макар и предупреден е допуснал сблъсък.

Той попита ГЕРБ и министър-председателя кой ще носи отговорност, ако допуснем друга страна да се меси във вътрешните работи, кой ще носи отговорност, ако ескалира етническата омраза.

„Аз предлагам управляващите от ГЕРБ да прегърнат тази отговорност. Няма да говоря за други политически действия. Да управляваш една страна на първо място означава да носиш отговорност за нейната сигурност”, заяви Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -. Той поздрави Анастас Анастасов за това, че е реагирал навреме в пленарна зала, както и министърът на външните работи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
308 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини