Бъчварова: Всеки ден се борим с контрабандата, увеличените приходи го доказват

  • 22 май 2015 11:55

  • 1386
  • 2
Бъчварова: Всеки ден се борим с контрабандата, увеличените приходи го доказват
© Булфото

Основен приоритет на нашето правителство е борбата с контрабандата.

Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св.. Тя отговори на въпрос на депутата от БСП-Лява България Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в относно установени пропуски на ГКПП "Капитан Андреево". "След оперативен сигнал за контрабанда на цигари беше заловен ТИР на ГКПП "Капитан Андреево". Задържани бяха 13 митничари, а медиите публикуваха още разкрития, как бюджетът е бил ощетен с милиони левове", започна Кадиев. "Митническите служители са били уведомени надлежно от турските си колеги, но не се предприели нищо. 17 тира са минали на вдигната бариера, както се казва на жаргон. Грубите изчисления показват, че загубите от тези тирове са за 24 млн. лева, което за година прави около 300 млн. лева. Потенциалът за контрабанда е доста по-голям. Това не може да се случва без протекции от най-високо ниво. Искам да попитам каква е причината за допуснатите сериозни пропуски в работата на пункта? Кои са отговорни за пропуските? Какви действия е предприело МВР, за да установи кои лица участват в схемата?", завърши Кадиев.

"Темата насочва към един основен приоритет на нашето правителство, а именно борбата с контрабандата", започна отговора си Бъчварова. "От началото на годината работим усилено за ограничаване на контрабандата и това личи от увеличаването на приходите. Темата за ГКПП "Капитан Андреево" е публична и вие самия се позовавате на медиите. Ние не прикриваме този случай. Напротив. Този канал съществува отдавана. Преди нас никой не си е направил труда да прекрати тази контрабанда. Всяка седмица се занимаваме с този случай. Лично премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г участва в нашите заседания", разкри вицепремиерът.

"Всяка седмица проверяваме сигурността по пунктовете. В момента тече процес на реорганизация и обновяване на "Капитан Андреево". Монтирани са 160 камери. Най-важната мярка в борбата с контрабандата е решението на Министерски съвет, с последвали мои заповеди, за създаването на междуведомствен център за борба с корупцията. В него участват всички заинтересовани служби и министерства", завърши вътрешният министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1386 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
BOIKOOOOOOOOOO- KURVOOOOOOOOO

2015.05.22 | 17:30

2
DARTA LAINENA TIKVA

2015.05.22 | 17:29

1
GOSPODA MITNITCHARI VREME E DA OTKREHNETE ZAVESKATA

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини