От ДБГ опровергават ДПС и АБВ във връзка с инициативата срещу онлайн троловете

  • 20 май 2015 16:45

  • 1041
  • 1
От ДБГ опровергават ДПС и АБВ във връзка с инициативата срещу онлайн троловете
©

От Движение "България на гражданите" в съобщение до медиите опровергават твърденията на ДПС и АБВ, че не са били поканени да участват в инициативата на Антони Тренчев от РБ, свързана с правилата в интернет и против онлайн троловете.

Днес пет политически формации /ГЕРБ, РБ, ПФ, БСП и ПГ на БДЦ / подписаха в Народното събрание декларация да не използват умишлено платени коментатори /он-лайн тролове/, както и партийно или фирмено организирани такива с цел разпространение на заблуди и клевети, насаждане на омраза или манипулативни внушения за политически опоненти и други участници в публичния живот.

Миналата седмица имаше и кръгла маса по проблема. Покана да участват, включително устна до народния представител Хамид Хамид, както и писмено до групата на ДПС, е изпратена на 8 май в 12.01 ч. преди кръглата маса, провела се на 12 май, пише в опровержението на ДБГ. Същото е било направено и до АБВ.

" Г-н Хамид дава отговор, че ДПС не проявяват интерес и няма да участват. На кръглата маса представител на ДПС действително нямаше, а днес подписаха споразумението именно политическите сили, които на кръглата маса изразиха подкрепа", се подчертава в информацията.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1041 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.20 | 19:43

1
Турски цигании!

Добави коментар

Водещи новини