Миков: Всички искат яснота за КТБ, но никой не я дава

  • 15 май 2015 17:07

  • 1393
  • 2
Миков: Всички искат яснота за КТБ, но никой не я дава
© Булфото

Президент, премиер, правителство, БНБ, парламентарна комисия и отделни анализатори постоянно превъртат факти и си прехвърлят взаимно вината за случилото се в КТБ. Всички искат яснота, но никой не я дава. Това написа във Фейсбук профилa си лидерът на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

По думите му призивът на премиерa днес всичко да се разсекрети, за да се успокои обществото, показва, че е силен на думи. Според него обаче остава да видим какво ще направи министър-председателят по този въпрос практически. „Вече няколко пъти призовавам президента Плевнелиев да разсекрети стенограмите от всички онези консултации за КТБ и необходимостта от заем от МВФ, които той свикваше в периода юни-юли 2014 г.”, припомня лидерът на левицата.

Миков подчерта, че ако има нещо, в което президентът да е бил последователен в своя мандат, то това явно ще бъде желанието му тези разговори да останат завинаги тайна за българското общество. „Защото, съобщи ми г-н Плевнелиев в един свой отказ, стенограмите "не представляват служебна информация, при която надделява общественият интерес", казва още председателят на БСП.

Миков обаче е категоричен, че БСП няма да се откаже и днес той е поискал отново писмено да ми бъде предоставен достъп до стенограмите. „Мисля, че е право на всички да видят кой каква позиция е имал по въпроса с КТБ. Мисля, че в тях всеки българин ще намери своя отговор”, подчерта той.

Ето пълния текст:

През последните месеци темата за това какво точно се случи с КТБ, защо се случи и кой ще понесе тежестта от това нещо е една от основните теми за всички нас. Това е тема, която неизменно присъства във всяка новинарска емисия, но и в живота на стотици хиляди хора, които останаха пряко или непряко засегнати от фалита на банката и начина на уреждане на отношенията след това.

Президент, премиер, правителство, БНБ, парламентарна комисия и отделни анализатори постоянно превъртат факти и си прехвърлят взаимно вината. Всички искат яснота, но никой не я дава. Премиерът днес зове всичко да се разсекрети, за да се успокои обществото. Силен на думи, остава да видим и какво ще направи по този въпрос практически.

Вече няколко пъти призовавам президента Плевнелиев, да разсекрети стенограмите от всички онези консултации за КТБ и необходимостта от заем от МВФ, които той свикваше в периода юни-юли 2014 г. Преди половин година поисках той да стори това и на основание на Закона за достъп до обществена информация.

И, ако има нещо, в което президентът да е бил последователен в своя мандат, то това явно ще бъде желанието му тези разговори да останат завинаги тайна за българското общество. Защото, съобщи ми г-н Плевнелиев в един свой отказ, стенограмите "не представляват служебна информация, при която надделява общественият интерес"...

Ние няма да се откажем - днес поисках отново писмено да ми бъде предоставен достъп до стенограмите. Мисля, че е право на всички да видят кой каква позиция е имал по въпроса с КТБ. Мисля, че в тях всеки българин ще намери своя отговор.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1393 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
давам яснота

2015.05.17 | 00:32

2
всички русколизачи са виновни. хубаво е,че са малко
СОЦИАЛИСТИ ОЛИГАРСИ

2015.05.16 | 13:41

1
МИКОВ ИЗГОНИ МИЛИОНЕРИТЕ ОТ БСП. ТЕ ОТВРАТИХА ИСТИНСКИТЕ СОЦИАЛИСТИ. ТЕ СТАНАХА ОЛИГАРСИ ЗА СМЕТКА НА ПРОСТОСМЪРТНИТЕ. ИЗГОНИ ГИ ДОКАТО БСП НЕ Е ИЗЧЕЗНАЛА ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини