Борисов: Очаквам от ЕС солидарност за бежанския натиск

  • 13 май 2015 12:55

  • 1082
  • 3
Борисов: Очаквам от ЕС солидарност за бежанския натиск
© Булфото

По време на блиц контрола депутатът от БДЦ Росен Петров коментира усилията на България да овладее бежанския натиск на турската граница.

Доколко европейските страни, особено тези с по-висок стандарт, са готови да споделят тази отговорност, и каква е позицията на правителството по този въпрос, обърна се Петров с въпрос към премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Дали европейските ни съюзници ще ни помогнат в решаването на тази криза, тъй като със затоплянето на времето напливът се увеличава, попита още депутатът от БДЦ.

Поставихме тази тема още на Европейския съвет, уточни Борисов. Трагедиите в Средиземно море събудиха вниманието на ЕС и Германия и Франция изпратиха военни кораби, които да спират бежанската вълна и да действат срещу трафикантите на хора. За радост, на фона на там развиващите се събития, на нашата граница бежанският натиск е много по-малък. Даже вчера 500 човека са се върнали – не са прогонени, разбира се, по собствено желание са се върнали. Поставих въпроса, че едно е да си външна граница, друго е например да си граница между Австрия и Германия. Предложих да бъде приет квотен принцип, за да бъдат солидарни всички по този въпрос. Поставили сме си проблемите за решаване и очаквам да бъдат решени, заяви премиерът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1082 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.05.14 | 09:56

3
ПРОСТА и НАИВНА ТИКВА е тоя бандит !

2015.05.14 | 09:56

2
Европеийската солидарност е в задника ти Тиквуне,просто я повикаи и тя ще доиде и ще каже yes

2015.05.14 | 09:56

1
Европеийската солидарност е в ануса ти Тиквуне,просто я повикаи и тя ще доиде и ще каже yes

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини