Владислав Горанов е разговарял с турските митнически власти на ГКПП "Капъкуле"

  • 13 май 2015 07:16

  • 2030
  • 1
Владислав Горанов е разговарял с турските митнически власти на ГКПП "Капъкуле"
©

Министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва се е срещнал вчера на ГКПП Капъкуле с турските митнически власти, съобщи БТА.

Турски медии съобщиха, че на разговора е била обсъдена ситуацията във връзка с опашките от тирове на турско-българските граници. Любопитното е, че срещата не е обявена на сайта на Министерство на финансите, нито на страницата на Агенция "Митници".

От турската делегация, начело с директора на регионалната дирекция за митници и търговия "Тракия" Мюслюм Ялчън, е било акцентирано на необходимостта от ускоряване на митническите процедури на българската граница, предвид че наближава активният сезон на пътуванията на турските граждани за ваканцията в Турция. Изтъкната е била важността на сътрудничеството и координацията в работата на митническите служби на двете страни.

Специално бил повдигнат въпросът и за дългите опашки от тирове. Турските представители са настояли пред българските власти да вземат мерки за ускоряване на процедурите при преминаването на тировете и са изразили пожелание това да бъде взето под внимание от българските власти.

Министър Горанов е бил придружаван от заместника си Кирил Ананиев, от шефа на митниците Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната и от главния секретар на министерството на финансите Таня Георгиева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2030 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.13 | 17:16

1
Духал им е рязаните чепове, и им се е извинявал от името на Тиквата.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини