Дончев: Не всяко искане на коалиционните партньори може да бъде изпълнено

  • 07 май 2015 17:48

  • 1385
  • 1
Дончев: Не всяко искане на коалиционните партньори може да бъде изпълнено
©

Водя няколко дела срещу лица от ТВ7. Опитвам се да не гледам на нещата емоционално. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Когато човек е в политиката трябва да бъде внимателен както с тези, които го харесват, така и с тези, които не го харесват, добави той.

Дълговете на телевизията към КТБ са обезпечени с имущество. Медията получи отсрочка, но тя няма право на индулгенция. Говорим за задължения на самата телевизия през верига от няколко собственици.

По думите на вицепремиера дълговете на ТВ7 са към 300 млн. лв. Безсмислено е да се зареждаме с неадекватен оптимизъм, че всички тези пари ще бъдат върнати, посочи той.

Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник заяви, че опитът да бъдат купени за 1 евро за ключови предприятия, свързани с националната сигурност,  е бил тест за това как ще реагира държавата - дали е решителна, или нерешителна, дали ще позволи да се случи подобно нещо. Е, оказа се, че в момента подобно нещо няма как да бъде допуснато, подчерта той. Държавата с всичките си институции ще направи всичко възможно парите от КТБ да бъдат върнати, заяви вицепремиерът.

По думите му няма основание за увеличение на цената на тока от юли. Това е най-лесният начин за решаване на проблема с дълговете на НЕК. Много по-справедливо и обосновано от икономическа гледна точка е орязването на свръхразходите на държавната компания, посочи Дончев.

Вицепремиерът каза, че в коалицията няма напрежение. Партиите в коалицията са много различни и като състав, и като профил, и е нормално да има различни мнения. Не бих правил драма, но не всяко искане може да бъде изпълнено, коментира Дончев настояването на лидера на АБВ Георги Първанов за "ремонт" на правителството.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1385 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.07 | 22:10

1
Атака - победа! Последните социологически проучвания: Атака - 51 %, ДПС - 30 %, БСП - 10 %, всички останали на дъното под 4 %. АААААТааааккккккккккааааааааа - победаааааааааааааааа !!! Нека всички атакисти празнуваме тази голяма победа !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини