Фандъкова: Утре официално ще бъде пуснато метрото до Бизнес парка

  • 07 май 2015 15:23

  • 1678
  • 4
Фандъкова: Утре официално ще бъде пуснато метрото до Бизнес парка
©

Утре официално ще бъде пуснато метрото в отсечката до Бизнес парка. Това каза кметът на Столична Община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска пред журналисти.

„Това са 3,5 км. метролинии с три нови метростанции. Очакваният брой пътници е над 45 хил. допълнително към хората, които сега използват метрото”, допълни Фандъкова. По думите й подземния паркинг ще бъде готов до края на май, който е за 120 автомобили при Бизнес парка.

"Заедно с него, наземно ще могат да паркират още около 600 автомобили. Ще продължи работата по изграждане на новата отсечка на бул. „Александър Малинов”, а до края на лятото тя трябва да бъде също готова, заедно с разширението на бул. „Александър Малинов” до бул. „Цариградско шосе”. Това ще означава, че имаме една шест-лентова връзка по 3 ленти в двете посоки, от бул. „Цариградско шосе” до „Южна дъга””, каза още Фандъкова. Тя каза още, че с изграждането на тази отсечка, освен метро в „Младост” ще има и нов, удобен булевард, с което ще се реши сериозния проблем с трафика в района.

Проектът за метрото се финансира с Европейски средства по Оперативна програма „Транспорт”.

На официалното откриване на новата отсечка на метрото утре ще присъстват – Министър председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, министъра на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, министъра на европейските фондове Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, областни управители, общински съветници, строители и представители на „Метрополитен” и др.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1678 4

Коментари 4

Добави коментар
IALOVATA KURVA BOIKO-IZIADE XYIA NA DOGAN

2015.05.08 | 08:29

2
STOIKOOOOOO KURVOOO PEDERASKA LAPAI LAPAI KURVO
воЛЕНИН СИБИРов

2015.05.08 | 08:29

4
Бате Бойко има дете ,педал долен ! Като става въпрос за ЯЛОВ ПЪРЧ „ТО ТОЙ Е ВОЛЕН СИДРЕР, той не можа да си направи деца ...горкия бездетник и БЕЗРОДНИК !
stoiko

2015.05.08 | 08:29

3
Na 4ernogledcite i nisto nepravestite ot BSP,ATAKA,DPS,ste im se zapusi ustata,vse taka, bravo na Vas i vsi4ki koito Vi pomagat.

2015.05.08 | 00:16

1
как става така всички пари за строежа от ЕС а София потъна с дългове от 1,5 милиарда долара за период 2009-2015 и това са според столиченя общински съвет София а може и повече да са повече ако не Б.Б тайно да налива пари в София

Добави коментар

Водещи новини