Сидеров: Ние сме изразител на народната воля

  • 25 май 2011 08:03

  • 717
  • 0
Сидеров: Ние сме изразител на народната воля
©

"Общината се сниши, защото щяла да предизвика напрежение. А напрежението предизвиква този звуков терор, който идва ежедневно от високоговорителите. В никой от европейските градове няма озвучаване на джамии."

Това каза лидерът на Атака Волен Сидеров по ТВ7 по повод стълкновенията пред джамията в София в петък. От партията на Сидеров поискаха да се спрат високоговорителите на мюсюлманския храм.

"Хората се оплакват от това. И ние сме изразител на народната воля. Конфликтът стана, защото получихме провокация от ислямисти. Ще връча днес на главния прокурор Кокинов за тази провокация с тръби и ножове.

Наша кола беше заплашена от същите тези пред джамия. Ние уведомяваме МВР, а съответно - никакви мерки. Естествено, заради тези заплахи ние няма да си отменим митинга. Той е в рамките на закона. Предупредихме полицията, а тя не направи нищо", заяви Сидеров.

"Досега не сме разговаряли в премиера Борисов по повод напрежението пред джамиите. Със сигурност ще говорим най-малкото за да разбере той какво точно се е случило. А почти всички други политици побързаха с коментара, побързаха да ме заклеймят", каза още лидерът на Атака.

"Български етнически модел е некоректна фраза. Голяма част от изповядващите исляма в България са си българи. Това са помаци", каза Сидеров и разказа за българско училище в Сливенско, където на 24 май децата са развявали турски знамена.

"Български етнически модел според мен мяма. Това, че българинът е толерантен към всички други религии, е факт", каза Красимир Каракачанов.

По думите му обаче не бива да се търпи поведение като това пред джамията, не бива да се търпи радикалния ислямизъм. Според Каракачанов именно лидерът на ДПС Ахмед Доган отдалечава мюсюлманите от българската нация и така калкулира печалби.

Българомохамеданите, които са 250 хиляди души и бяха забравени години наред, първо получиха внимание от Доган, каза още Каракачанов.

Понякога е нужно по-остро действие или говорене по проблемите, за да им се обърне внимание. Сега насилието стана, защото имаше провокация от страна на ислямистите, заяви Волен Сидеров.

"Ефектът от това, което се случи пред джамията, е негативен. И не само за образа на България по света, а защото тези 250 хиляди души ще бъдат хвърлени в ръцете на Доган", заяви Каракачанов.

Последвайте канала на

717 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини